UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 8.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-09-17 18:34

Cselgáncs: Sáfrány Péter ötödikként zárt a prágai junior Eb-n

A harmadik versenynapon sem született magyar érem a prágai junior cselgáncs Európa-bajnokságon. A mieink közül Sáfrány Péter (90 kg) járt a legközelebb a dobogóhoz, az ötödik helyen végzett. Vasárnap a vegyes csapatversennyel zárul a kontinensviadal.

Az egyéni versenyek záró napján, szombaton négy magyar cselgáncsozó szereplését figyelhettük a cseh fővárosban, Prágában zajló junior Európa-bajnokságon.

Sáfrány Péter (fehérben) ötödik lett a prágai junior Eb-n Forrás: IJF
Sáfrány Péter (fehérben) ötödik lett a prágai junior Eb-n Forrás: IJF
Közülük Sáfrány Péter jutott a legmesszebb a férfi 90 kilósok mezőnyében. A Miskolci VSC junior-világbajnok versenyzője első kiemeltként vágott neki a kontinensbajnokságnak, és ennek megfelelően győzelemmel is kezdett a szlovén Nik Purnat ellen, azonban igencsak küzdelmes meccsen, a magyar fiú végül hosszabbításban verte az EYOF-második szlovént a legjobb 32 között. Ezután a francia David Ali következett, aki ellen Sáfrány már simábban ment tovább a negyeddöntőbe, amelyben az idei EYOF aranyérmese, a szerb Miljan Radulj várt rá. Ez az összecsapás is hosszabbításba torkollott, ott pedig Sáfrány a harmadik intését is összeszedte, kikapott, és a vigaszágon folytathatta. A bronzmérkőzés kiharcolásáért az ifi Eb-bronzérmes, grúz Tornike Poladisvilit kellett legyőznie, amelyet villámgyorsan, 42 másodperc alatt abszolvált is. Jöhetett az éremcsata az idei EYOF-második helyezettje, az azeri Ismayil Zamanovval szemben. A felek nem tudták döntésre vinni négy perc alatt, így Sáfrány harmadik hosszabbításos meccsét vívta. A közel hat és fél percig tartó ütközet végén az azeri nyert ipponnal, Sáfrány Péternek be kellett érnie az ötödik hellyel. A 90 kilós súlycsoport másik magyar indulója, az ifjúsági világbajnok Kenderesi Péter (PVSK) az első körben búcsúzott a brit Ryan Rijksen Salman ellen. Sági Nikolett (78 kg; KSI) és Farkas Szilvia (78 kg; Győri AC) ugyancsak kikapott a nyitó meccsén. Előbbit a későbbi győztes, ukrán Jeljzaveta Litvinyenko, míg Farkast a német Mathjilda Sophie Niemeyer múlta felül. A magyar csapat érem nélkül, három ötödik hellyel fejezte be az egyéni küzdelmeket. Vasárnap a vegyes csapatversenyt rendezik, többek között a mieinkkel a mezőnyben. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.