UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-09-18 16:23

Asztalitenisz: András Csaba U21-es Európa-bajnok lett férfi párosban

Magyar aranyérem a kolozsvári U21-es asztalitenisz Európa-bajnokságon: András Csaba a horvát Ivor Ban oldalán nyerte meg a férfi párosok versenyét.

A 20 éves András Csaba a horvát Ivor Ban oldalán megnyerte a férfi párosok versenyét a Kolozsváron rendezett U21-es asztalitenisz Európa-bajnokságon.

András Csaba a horvát Ivor Ban oldalán nyerte meg a férfi párosok versenyét a kolozsvári U21-es Eb-n Forrás: ETTU
András Csaba a horvát Ivor Ban oldalán nyerte meg a férfi párosok versenyét a kolozsvári U21-es Eb-n Forrás: ETTU

A hazai szövetség honlapja a sikerrel kapcsolatban kiemeli, hogy a magyar és a horvát fiú tavaly az ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmes lett, majd az U21-es Eb-n és az ifjúsági világbajnokságon ezüstérmesként zárt egymás oldalán, így az esélyesek között várta a kontinensviadalt.

A páros Kolozsváron erőnyerő volt az első fordulóban, aztán olasz, román-lengyel, majd lengyel kettősön át vezetett az útja a fináléba, melyben az olasz John Oyebode, Carlo Rossi duó következett.

Andrásék az első játszmában csupán három pontot engedtek kihívójuknak, a másodikban pedig 11:7-re nyertek. A harmadik szett már szorosabban alakult, de a magyar-horvát egység 13:11-gyel lezárta a meccset, és U21-es Európa-bajnoki címet szerzett. András ezzel másodszor állhat dobogón a romániai kontinensviadalon, korábban Dari Helgával vegyes párosban érdemelt ki bronzérmet.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR FÉRFI PÁROS Döntő András, Ban (magyar, horvát)–Oyebode, Rossi (olasz) 3:0 (3, 7, 11)

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.