UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 8.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-09-18 19:56

Ökölvívás: közel száz fiatal lépett ringbe a debreceni ifi ob-n

Kilencvenkét ökölvívó húzott kesztyűt a szombaton véget ért ifjúsági országos bajnokságon; a debreceni tornán a Vasas-Süllős Boxing Team nyerte a csapatversenyt.

A hazai ifjúsági ökölvívók számára novemberben jön el az év legfőbb megméretése, a korosztály képviselői ugyanis Spanyolországba fognak utazni, hogy részt vegyenek a világbajnokságon. Az eseményre válogatóként szolgált a szerdán kezdődő, szombaton befejeződő ifjúsági országos bajnokság, amelyen összesen kilencvenkét fiatal vett részt. A lányok kategóriájában harminchárman, a fiúknál ötvenkilencen húztak kesztyűt.

Az ifjúsági fiúválogatott tagjai a várakozásoknak megfelelően eredményesen szerepeltek az ifi ob-n Forrás: MÖSZ
Az ifjúsági fiúválogatott tagjai a várakozásoknak megfelelően eredményesen szerepeltek az ifi ob-n Forrás: MÖSZ
A debreceni Gizella utcai sportcsarnokban a 2004-es és 2005-ös születésű bokszolók négy napon át küzdöttek, a súlycsoportok döntőit szombaton rendezték. A legnépesebb csapattal a Vasas-Süllős Boxing Team érkezett: a fővárosiak összesen tizenhárom versenyzőt neveztek, akik büszkék lehetnek az eredményeikre. A klub képviselői szerezték a legtöbb pontot a tornán, így megnyerték a csapatversenyt. Az egyesületből a lányok közül hárman, a fiúk közül öten állhattak dobogóra, közülük Kovács Kruzító (57 kg) és Balogh József (92 kg) aranyérmet szerzett. A lányok versenyében a csepeli Halker-Király Team bizonyult a legjobbnak, a csapatukból a Horváth ikrek, Kármen (50 kg) és Laura (52 kg) ért fel a csúcsra. Érdemes kiemelni a DVSC fiataljait is, akik a fiúk és a lányok között, illetve összetettben is a második legtöbb pontot gyűjtötték. Ők öt aranyérmes versenyzőt adtak: Hajdú Annamária (54 kg), Komjáthi Nóra (81 kg), Zsigó Csaba (48 kg), Bernáth Imre (51 kg) és Lakatos Kevin (+92 kg) is első helyet ünnepelhetett. A legtechnikásabb versenyzőnek a fiúk között Búza Rafaelt (Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület), a 63,5 kilogrammos győztest választották, míg a lányoknál a már említett Horváth Laura nyerte meg a címet. A legharcosabb indulókat is díjazták: a lányoknál a 63 kilót megnyerő Varga Franciska (Győri Gladiátor Sportegyesület), a fiúknál a 60 kilóban diadalmaskodó Oláh Levente (Tatabányai Sport Club) söpörte be az elismerést. Utóbbi a torna legnépesebb (kilenc induló) kategóriáját nyerte meg. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.