UtánpótlásSport Egy nap az utánpótlásért címmel rendez konferenciát december 5-én szerkesztőségünk, jelentkezz most!
2023. december 1.
  • instagram
Junior ökölvívó-világbajnokság (Jereván, Örményország)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-09-21 13:36

Kosárlabda: Szlovéniában játszott értékes edzőmeccseket az NKA Pécs junior leánycsapata

Az NKA Pécs junior leány kosárlabdacsapata Szlovéniában kezdte meg a felkészülési meccseinek sorát, és egyből két hasznos találkozón van túl.

Két nagyon hasznos nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott a múlt hét végén a Nemzeti Kosárlabda Akadémia junior leánycsapata Szlovéniában – számol be a wbasket.hu. A korosztály hazai bajnokságában legutóbb ezüstérmes pécsi gárda lassan teljes kerettel készül az előtte álló szezonra, hiszen a korosztályos válogatottak, a felnőttcsapatban szereplők, és a rehabilitációból visszatérők is folyamatosan bekapcsolódnak a munkába. A tornára utazó keret kialakítását az indulás előtti betegségek is nehezítették, azonban mindkét mérkőzés remekül szolgálta a pécsi felkészülést.

Szlovéniában játszott értékes edzőmeccseket az NKA Pécs junior leánycsapata Forrás:  ratgeberakademia.hu
Szlovéniában játszott értékes edzőmeccseket az NKA Pécs junior leánycsapata Forrás: ratgeberakademia.hu
Az első meccsen, szombaton este, a nagymúltú Jezica Ljubljana U18-as csapata ellen léptek pályára Meszler Balázs tanítványai. A kiegyenlített első félidő után a második húsz percben meglátszott, hogy az első felkészülési mérkőzésüket játsszák, kinyílt az olló a vendéglátóink javára, akik végül 86–69-re győztek. Vasárnap délben már sokkal jobban működtek a pécsi játékelemek. Bár ellenfelük a tavalyi szlovén junior bajnokság harmadik helyezettje, a Vipava volt, simán, végig vezetve 77–46-ra nyerték a találkozót. „Az első két felkészülési mérkőzésünket játszottuk most le. Nincs még meg az állandóság a csapat játékában és keretében sem, így arra is kíváncsiak voltunk, ki tud nemzetközi mérkőzéseken kiegyensúlyozottan kosárlabdázni, hol vannak az erősségeink és a gyengeségeink. Ennek érdekében bő rotációval dolgoztunk, így főleg az első mérkőzésen volt hullámzó a játékunk. Szlovén csapatokkal mindig jó meccselni, mert kulturált, gyors és agresszív kosárlabdát játszanak. Sokrétű játékot kaptam a lányoktól, sok játékelemben van erősségünk, tudunk gyorsan és felállt védelem ellen is kosárlabdázni, csak a pontosságra és tudatosságra kell jobban törekedni, le kell tisztítani a szerepeket is. Mindkét szlovén csapat az egy-egy elleni játékra épített, ennek védésében van hiányérzetem, jobban fogjuk hangsúlyozni az egyéni felelősséget a továbbiakban. Örülök ennek a két mérkőzésnek, jó információkkal és pozitív összképpel, élményekkel szolgált” – értékelt Meszler Balázs vezetőedző.

Az NKA Pécsből a következő játékosok léptek parkettre: Szantner Szonja, Szakolczi Diána, Kohn Petra, Bercsi Luca, Varga Napsugár, Tőczik Borbála, Menyhért Petra, Jónás Mirjána, Bojtár Bettina, Gréts Dalma, Felső Gréta. Edzők: Meszler Balázs és Gyenizse Áron.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.