UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-09-21 17:14

Vívás: Keszthelyi Zsombor kapta a FIE idei fair play díját

A juniorok között világ- és Európa-bajnok 19 éves párbajtőröző, Keszthelyi Zsombor kapta a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) idei fair play díját, amellyel a korosztályos vb-döntőben tett sportszerű cselekedetét ismerték el.

A hazai szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) idei fair play díját Keszthelyi Zsombor érdemelte ki.

Keszthelyi Zsombor kapta a FIE idei fair play díját  Forrás: FIE
Keszthelyi Zsombor kapta a FIE idei fair play díját Forrás: FIE
A Budapesti Honvéd 19 éves junior-világ- és Európa-bajnok párbajtőrözője az után részesült az elismerésben, hogy a dubaji korosztályos vb döntőjében, 10:10-es állásnál nem kért egy, a zsűri által megítélt találatot, mivel az egylámpás tusnál nem ellenfelét, hanem magát szúrta meg. Ráadásul a Békéscsabán Galli Zsolt szakmai felügyelete mellett nevelkedett, de már tavaly óta a Honvédban Dancsházy-Nagy Tamás által edzett reménység a junior Eb-döntőben ugyanezt megcsinálta 14:12-es vezetésnél. A sokra hivatott vívó tehát nemcsak a két finálét nyerte meg, hanem a sportszerűségét elismerő kitüntetés is az övé lett. „Természetes, hogy bemondom, mert így korrektmondta honlapunknak a visszautasított találatról Keszthelyi Zsombor a junior-vb után adott interjújában. – Ezzel jelzem az ellenfelem és a bíró felé is a tiszteletemet, és hogy becsületesen szeretnék nyerni. Ezen nem kell gondolkodni, és nekem is zsigerből jön, hogy rögtön szóljak, ha ilyen történik. Bármekkora is legyen a tét.” Keszthelyi díja mellett többek között arról döntött a FIE, hogy a világbajnok és olimpiai ezüstérmes párbajtőröző, Siklósi Gergely helyet kap a szervezet versenyzői bizottságában, valamint a fiú kadét kardválogatott keretedzői posztját is betöltő Kósa Miklóst a második legjobb bírónak választották a fegyvernemben. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.