UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-09-22 18:15

Kézilabda: négy fiatal is bekerült az Eb-selejtezőkre készülő férfi felnőttválogatott keretébe

Chema Rodriguez szövetségi kapitány kihirdette a magyar felnőtt férfi kézilabdaválogatott keretét az október közepén rendezendő Eb-selejtezőkre, amelybe négy utánpótláskorú játékos is bekerült.

Októberben elkezdődik az Eb-selejtezősorozat a felnőtt férfi kézilabdaválogatott számára: a Chema Rodriguez szövetségi kapitány vezette csapat a hónap közepén Litvánia és Grúzia legjobbjaival is összecsap. A szakember csütörtökön hirdette ki a keretet, amelybe négy utánpótláskorú, 20 éves fiatal is bekerült. A HSA NEKA gárdájából a Krakovszki ikrek, Zsolt és Bence, illetve a kapus Palasics Kristóf került be. A negyedik játékos a Ferencváros együttesétől érkezik: Ónodi-Jánoskúti Mátéra – hasonlóan három társához – először számítanak a „nagyoknál”. A fiatal a csapata honlapjának nyilatkozott a hírrel kapcsolatban. „Nagyon meglepődtem, amikor először meghallottam, hogy bekerültem a keretbe. Nem azt mondom, hogy sokkolt, de hirtelenjében nem fogtam fel, mit is jelent ez. Óriási öröm számomra, hogy szeretnének megnézni a legjobbak között, nagyon várom, rengeteget tanulhatok ebben a pár napban, van bennem egy kis izgalom, de inkább hatalmas motivációt érzek. Ez a meghívó remek visszajelzés, hogy jó munkát végzek, végzünk itt a Fradiban, és mindez hosszú távon is eredményes lehet.” Az MKSZ tájékoztatása szerint a fiatalok előreláthatóan a mérkőzések előtti összetartás során vesznek majd részt a közös munkában.

A férfi kézilabda-válogatott októberi kerete: Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (MOL Tatabánya), Palasics Kristóf (HSA NEKA) Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Rodriguez Alvarez Pedro (MOL Tatabánya), Krakovszki Zsolt (HSA NEKA) Jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya), Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát), Ónodi-Jánoskúti Máté (Ferencváros)  Irányítók: Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Juhász Ádám (SL Benfica, portugál), Lékai Máté (Ferencváros) Beállók: Bánhidi Bence (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Topic Petar (MOL Tatabánya) Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Pick Szeged) Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Dinamo Pancsevo, szerb), Krakovszki Bence (HSA NEKA) Szövetségi kapitány: Chema Rodriguez

Férfi kézilabda Eb-selejtezők, 6. csoport, 1-2. forduló: Október 12., szerda, Érd: 18.30: Magyarország–Litvánia Október 16., vasárnap, Tbiliszi: 16:00: Grúzia–Magyarország A csoport negyedik csapata Svájc. A csoport első két helyezettje, valamint a nyolc csoport négy legjobb csoportharmadikja jut ki a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.