UtánpótlásSport
2023. június 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-09-22 09:05

Labdarúgás: ikszelt a magyar U19-es válogatott a Wales elleni Eb-selejtezőn

A Szélesi Zoltán által irányított U19-es labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott a Wales elleni Eb-selejtezőn.

Szerda este Wales ellen megkezdte a szereplést az U19-es labdarúgó-válogatott a 2023-as nyári Európa-bajnokság selejtezősorozatában. A találkozót az ellenfél kezdte jobban, többet birtokolta a labdát, a mieink azonban hamar átvették a kezdeményezést, és veszélyes támadásokat vezettek a hazaiak kapuja felé. A 13. percben a walesiek szabálytalankodtak a tizenhatosuk előterében, Kocsis Dominik jobb alsóba tartó lövését pedig a hazaiak kapusának kellett kitornásznia. A szögletet szintén Kocsis adta be, de Dragóner Áron fejese nem talált kaput – írja az MLSZ honlapja.

Küzdelmes meccsen vannak túl a magyar fiatalok Forrás: MLSZ
Küzdelmes meccsen vannak túl a magyar fiatalok Forrás: MLSZ
A 21. percben Pécsi Árminnak kellett nagyot védenie, négy perccel később azonban már az ellenfél aggódhatott, Gruber Zsombor vezette kapura a labdát, lövését a hazaiak kapusa védte, Jurek Gábor érkezett a kipattanóra, azonban ziccerben fölé lőtte a labdát. A második játékrész elején ismét a hazaiak domináltak, de a mieink keményen védekeztek, többször labdát szereztek, és helyzeteket alakítottak ki. A 63. percben Gruber rázta le magáról a védőjét, estében a jobb szélen meginduló Kállai Zalánnak passzolt, az ő lövését azonban újfent bravúrral hárította Hollingshead. Az utolsó negyedórában a walesiek szélsője, Lloyd többször is veszélyesen futott el, de a 75. percben lövését Pécsi védte, beadásai pedig nem találtak embert. A három perces hosszabbításban egyik csapat sem tudta megszerezni a mindent eldöntő találatot, így a kemény mérkőzésen 0–0-s döntetlen született. A csoport másik mérkőzésén Írország 6–0-ra nyert szombati ellenfelünk, Gibraltár ellen. Kezdés: 13 óra. A lefújást követően Szélesi Zoltán szövetségi edző értékelt: „Jobban örültem volna, hogyha három ponttal zárjuk a találkozót, hiszen kettő-három nagyobb gólhelyzetet is sikerült kialakítanunk, köztük egy százszázalékosat is, ilyen az ellenfélnek nem volt. Ez a csapat fegyelmezett védekezésének köszönhető, hiszen a srácok nyolcvan percig tökéletesen végrehajtották az utasításokat, ezután pedig a hazaiak a fáradtságunkat kihasználva próbáltak mögénk kerülni, de komolyabb lehetőségük nem volt a gólszerzésre. Ezzel szemben a mi helyzeteink kidolgozott akciókból születtek. A fiúk egy kemény mérkőzésen vannak túl, egyedül a helyzetkihasználás miatt van komolyabb hiányérzetem. A következő, Gibraltár elleni mérkőzésen kötelező a győzelem, hogy négy ponttal tudjunk nekivágni az utolsó, írek elleni összecsapásnak.”

Eb-selejtező, 1. mérkőzés, Bangor Magyarország-Wales 0-0 Magyarország: Pécsi Ármin – Bodnár Gergő (Farkas Bendegúz, 85.), Dragoner Áron, Babós Levente, Kovács Patrik – Kocsis Dominik, Tuboly Máté, Berki Marcell – Jurek Gábor (Tarcson Ákos, 71.), Gruber Zsombor (Szűcs Tamás, 90+2.) Kállai Zalán (Bakti Balázs, 85.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.