UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-09-23 19:24

Vízilabda: ötméteresekkel kikapott a szerbektől, Eb-bronzmeccses az U19-es fiúválogatott

A magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott idegtépő mérkőzésen ötméteresekkel kapott ki a szerbektől a korosztály podgoricai Európa-bajnokságának elődöntőjében.

Pénteken a szerbek ellen játszotta a podgoricai U19-es fiú vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjét a magyar válogatott.

Bronzmeccses az U19-es válogatott az Eb-n Fotó: Dobos Sándor
Bronzmeccses az U19-es válogatott az Eb-n Fotó: Dobos Sándor
Nyéki Balázs együttesére a montenegrói kontinenstorna eddigi legnehezebb feladata várt. A találkozó két szerb góllal kezdődött, de hamar belelendültek a magyar fiúk is, és nem sokkal később már náluk volt az előny. Hogy egyik gárda sem fogta vissza magát az első negyedben, azt igazolta az 5–4-es magyar vezetést mutató eredményjelző. A második nyolc perc hasonlóan kiélezett csatát hozott, és de úgy tűnt, hogy Mészáros Mátyásék pólóznak jobb passzban, hiszen hárommal is vezettek, végül 9–7-nél jött a félidő. A harmadik játékrészben kapaszkodtak a szerbek, és az utolsó negyed már 11–11-nél kezdődött. Az idegtépő hajrában felváltva estek a gólok, de mindkét oldalon maradtak ki nagy helyzetek is, majd 45 másodperc volt hátra, amikor hosszú időn a szerbek jutottak előnyhöz (13–14). Az utolsó magyar támadásban aztán a csapatkapitány Vigvári Vince vállalta magára a lövést, amely a 14–14-es eredményt állította be a rendes játékidőben. Az ötméterespárbajban Vigvári és Tátrai Dávid is belőtte a sajátját, a meccsen négy gólt jegyző Mészáros azonban a harmadik körben rontott. Ebből még nem lett nagy baj, mert a másik oldalon a szerbek kapufára vágták a labdát, ám aztán Lakatos Soma is kihagyta, és bár Molnár Erik a végén nem hibázott, a szerbek sem tévesztettek, így ők jutottak az Eb-döntőbe. A magyar csapat a vasárnapi bronzmeccsen a spanyol–görög összecsapás vesztesével játszik.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (szeptember 18-25.) Elődöntő Magyarország–Szerbia 17–18 (5–4, 4–3, 2–4, 3–3 - ötméteresek után: 3–4) Gólszerzők: Mészáros M. 4, Tátrai D. 3, Molnár E. 2, Vigvári Vince 2, Lakatos, Pető, Klár, illetve Martinovics 5, Urosevics 3, Kojics 2, Baucalo, Gavrilovics, Kovacsevics, Dimitrijevics A magyar válogatott kerete: Kapusok: Danka Benedek (KSI), Kovács Kristóf (Szentes, Szeged) Mezőnyjátékosok: Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE, Honvéd), Pető Attila (KSI, Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Klár Gergő (Ferencváros), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc, Szolnok), Lakatos Soma (Szeged), Nagy Ákos (KSI), Varga Vince (Ferencváros), Szalai Péter (KSI) Vezetőedző: Nyéki Balázs. Edző: Korényi Balázs. Kapusedző: Gárdonyi András. Csapatvezető: Székely Bulcsú. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.