UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2022-09-24 18:39

Tenisz: Udvardy Luca a sérülések után gőzerővel készül az év végi nagy feladatokra

A wimbledoni juniortornán a döntőig menetelő 16 éves teniszező, Udvardy Luca a sérülése miatt a US Open korosztályos tornáján mindössze a második fordulóig jutott. Mostanra ismét egészséges, és már a következő nagy célokra fókuszál.

A junior leány teniszezők világranglistáján a 15. helyen álló Udvardy Luca szeptember elején a 11. kiemeltként vághatott neki a US Open korosztályos viadalának. Azonban a Wimbledonban bemutatott döntős szereplését ezúttal nem sikerült megismételnie, mivel már a második körben kiesett. Ugyanakkor a gyengébb eredmény nem volt véletlen, a fiatal játékost több probléma is hátráltatta. „Sajnos már sérülten utaztam ki New Yorkba, szóval korántsem zajlott ideálisan a felkészülés a US Openre. Majd a második körös meccsemen – a meglévő combizomhúzódás mellett – kifordult bokám. Szomorú voltam a korai kiesés miatt, de a sérülések ismeretében esélyem sem nyílt arra, hogy a legjobbamat nyújtsam" – mondta a 16 éves Udvardy az Utánpótlássportnak.

Udvardy Luca Forrás: MTSZ
Udvardy Luca Forrás: MTSZ
A US Openről haza térve a pihenés, illetve a gyógyulás kapta a főszerepet, és mostanra mind a combfeszítőizom-, mind a bokasérülés helyre jött. „Kipihenten, újult erővel vágtam bele ismét a munkába. Négyhetes felkészülést kezdtem el, amely alatt – a tenisz mellett – elsősorban fizikális alapozó munkát végzünk, és próbálok ismét csúcsformába kerülni, és jó állapotban elindulni az idei szezonból még hátralévő nagy versenyeken." Az edzésekkel teli hetek után október végétől ismét a versenyekre kerül a hangsúly, méghozzá komoly célokkal. „Az év végéig szeretném magam beverekedni a legjobb tíz közé a junior-világranglistán. Ehhez első körben novemberben a két mexikói versenyen kell jól teljesítenem, majd utána Floridában zárom az évet, az Eddie Herr-versenyen, illetve az Orange Bowlon. Emellett, ha lesz rá lehetőségem, idén még felnőtt ITF-tornákon is kipróbálnám magam, a felkészülés után október végén várhatóan egy-két tizenötezres görögországi tornán indulnék, és ezt követné a tengerentúli túra. Azt kicsit sajnálom, hogy idén mindkét budapesti WTA-tornát ki kellett hagynom. A júliusi 250-es versenyt a wimbledoni döntő, míg a mostani 125-öset pedig a sérülés miatt, de remélem, a következő években lesz alkalmam pályára lépni a Római-parton." Luca nemrégiben klubot váltott, a Budaörs SC után a Budapesti Honvéd színeiben folytatja pályafutását. „A Honvéd igazi nagy klub, hatalmas hagyományokkal. Számos kiváló, rendkívül sikeres sportoló erősíti ezt az egyesületet, és az első pillanattól fogva szimpatikus volt ez a lehetőség, szóval örülök, hogy a Honvédba igazolhattam." További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.