UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 8.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-09-25 20:35

Vívás: Kovács Gergely és Szarvas Rita aranyérmet szerzett a junior párbajtőr Magyar-kupa-fordulón

A vasárnapi junior szezonnyitó Magyar-kupa-fordulón Kovács Gergely és Szarvas Rita szerzett aranyérmet párbajtőrben.

A ferencvárosi Szarvas Rita a dobó legfelső fokára állhatott Forrás: hunfencing.hu
A ferencvárosi Szarvas Rita a dobó legfelső fokára állhatott Forrás: hunfencing.hu
A vasárnapi junior szezonnyitó Magyar-kupa-fordulón 255-en léptek pástra a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban (a férfiaknál 139, a nőknél 116 induló volt), a nagy mezőny okán a sportcsarnok valamennyi termében zajlottak a küzdelmek - írta beszámolójában a Vívószövetség honlapja. A férfiaknál Kovács Gergely és Somody Soma fordulatos mérkőzést vívott a döntőben, 6:3-ra Soma vezetett, Gergely 10:8-ra fordított, 11:10-nél ismét az MTK párbajtőrözőjénél volt az előny, de a végén a fehérvári tehetség örülhetett, 15:13-re felülmúlta vetélytársát. “Nehéz nap volt, mert nem teljesen egészségesen léptem pástra – idézi a hunfencing.hu az aranyérmes Kovács Gergelyt. – Az ellenfelek is jók voltak, a döntő különösen kemény meccset hozott. Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem, mert sokat változott az életem. Szeptembertől az ELTE-re járok, Pestre is költöztem, mesterem, egyben édesapám is ingázik, én is hetente egyszer visszamegyek Fehérvárra iskolázni. A következő feladat a spliti felnőtt válogató lesz, mert szeretnék az idősebb korosztályban is helyt állni.” A női versenyt az FTC tehetsége, Szarvas Rita nyerte meg, az eggyel lentebbi korosztályban ugyancsak korábbi Eb-résztvevő Wimmer Dorinát múlta felül a döntőben, a férfiakhoz hasonlóan kiélezett asszóban, 13:12-re.

Junior férfi párbajtőr Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 139 induló. Végeredmény: 1. Kovács Gergely (Honvéd Szondi, edző: Kovács László), 2. Somody Soma (MTK), 3. Horváth Márk (FTC) és Pelle Domonkos (Honvéd), 5. Csabai Máté (Vasas), 6. Koska-G Bendegúz (MTK), 7. Keresztes Ádám (Tata), 8. Kerényi Gábor (Honvéd). A döntőben: Kovács-Somody 15:13. Junior női párbajtőr Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 116 induló. Végeredmény: 1. Szarvas Rita (FTC, edző: Kovács Attila), 2. Wimmer Dorina (MTK), 3. Kálmán Zille (Honvéd) és Kálmán Gyöngyvér (Honvéd), 5. Gachályi Gréta (AVA Békéscsaba), 6. Salamon Réka (Honvéd Szondi), 7. Csendes Luca (MTK), 8. Kiss Panna (BVSC). A döntőben: Szarvas-Wimmer 13:12.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.