UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 8.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-09-26 14:41

Kézilabda: ismét együtt készülnek a korosztályos leányválogatottak

Először találkoznak a korosztályos leány kézilabda-válogatottak az őszi szezonban: a serdülők, az ifik és a juniorok is többnapos edzőtáborban vesznek részt.

Az utánpótlás kézilabda-bajnokságok szeptember eleje óta gőzerővel zajlanak, a menetet viszont ezen a héten „megtörik” a korosztályos leányválogatottak összetartásai.

A nyáron EYOF-ot nyerő serdülőválogatott ősztől már az ifjúságiak között méreti meg magát Forrás: MKSZ
A nyáron EYOF-ot nyerő serdülőválogatott ősztől már az ifjúságiak között méreti meg magát Forrás: MKSZ
A 2004-es és 2005-ös születésű játékosok alkotta juniorválogatott vezetését Szilágyi Zoltán, a DVSC Schaeffler felnőttcsapatának vezetőedzője vette át. A szakemberrel a fiatalok a 2023-as U19-es Európa-bajnokságra készülnek, aminek az első állomása a szeptember 25-30. közötti edzőtábor. A lányok vasárnap óta Siófokon tréningeznek. Az ifjúsági válogatott (2006-os és 2007-es kézilabdázókkal) Balatonbogláron edz a héten, Bohus Beáta irányításával; a korosztályra jövőre U17-es Eb és EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) vár. A serdülők (2008-2009) speciális programban vesznek részt: Penszki Gergely szövetségi edző és a fiatalok vasárnaptól szombatig Gyálon végeznek felméréseket, hatvan fővel, húszfős csoportokban – a tábor esetükben válogatóként funkcionál. Ők még az idén az Olimpiai Reménységek Versenyén vesznek részt. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.