UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 8.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-09-27 17:21

Kézilabda: négyfős a „negyvenesek klubja” a korosztályos leánybajnokságokban

Közel egy hónapja rajtoltak el az U17-es és az U19-es leány kézilabdázók élvonalbeli bajnokságai, amelyekben nem kellett sokat várni, hogy az első játékosok átlépjék a negyvengólos határt.

A legidősebb fiú utánpótlás-bajnokságok esetében a múlt héten vizsgáltuk meg az őszi szezon addigi leggólerősebb kézilabdázóit, most pedig a lányokon a sor, hogy áttekintsük, kik szerezték a legtöbb találatot az U17-es és az U19-es élvonalbeli kiírások első négy fordulójában.

Dudás Dominika (labdával) 46 gólt lőtt az első négy fordulóban az u19-esek Keleti csoportjában
Dudás Dominika (labdával) 46 gólt lőtt az első négy fordulóban az u19-esek Keleti csoportjában
A fiatalabbak Keleti csoportjában az ötödik helyen tanyázó Vasas SC adja a góllövőlista éllovasát. Az angyalföldiek az első fordulóban a jelenlegi éllovas DVSC SCHAEFFLER együttesétől kaptak ki, amit három győzelem követett, többek mellett az eddig 40-szer betaláló Malich-Maszlavér Juditnak köszönhetően. A fiatalt a kisvárdai Rosokha Liubov követi 37-tel. Érdekesség, hogy a 194 góljukkal messze a legeredményesebb debrecenieknek egyik játékosa sem jutott 30 találat fölé az első négy kört követően. Az U17-esek Nyugati csoportjában az Alba Fehérvárból Czenki Petra zörgetette meg 40-szer az ellenfél hálóját, aki szintén a góllövőlista éléről várja a folytatást. Rajta kívül harminc fölé csak egy játékos, a nemesvámosi Gyopáros Noémi jutott (33). Az éllovas – hasonlóan a keleti bajnoksághoz – nem ad kézilabdázót a gólvadászok legjobbjai közé; a Győri Audi ETO csapatából annak ellenére áll mindenki 20 gól alatt, hogy összességében a legtöbbet (178) szerezték. A nagyobbak Keleti csoportjában a Szegedi NKE fiatalja, Dudás Dominika remekül teljesít. Együttese a legutóbbi fordulóban szerezte meg az első győzelmét, amihez az ő eredményes játéka is kellett: a Békéscsabai Előre ellen 13-szor talált be, négy kör után pedig 46 gólja a legtöbbnek számít a négy bajnokság összevetésében. Dudás már a korábbi évadaiban is bőszen termelte a gólokat: az ifik legutóbbi kiírásában is ő volt a legeredményesebb kézis. Nyugaton az U19-es élvonal eddigi legjobb gólvadásza a nemesvámosi Kreutz Kitti 41 találattal, őt 35-tel az érdi Horváth Henriett követi. A leánybajnokságok október elején folytatódnak; a fiatalok egy része jelenleg a korosztályos válogatottakban készül. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.