UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-09-28 14:42

Kajak-kenu: huszonegy magyar fiatal ül hajóba a maratoni vb-n

Az ifik és az U23-asok kategóriái mellett a felnőttek mezőnyében is szurkolhatunk magyar fiataloknak a csütörtökön kezdődő, portugáliai maratoni kajak-kenu vb-n.

A kajak-kenus szezon utolsó kiemelt versenye kezdődik csütörtökön a portugáliai Ponte de Limában, ahol maratoni vb-t rendez a nemzetközi szövetség. A mezőnyben nem csak felnőtt, hanem ifjúsági és U23-as versenyzők is helyet kapnak, a magyar küldöttségből pedig természetesen a fiatalok sem hiányozhatnak.

Kolozsvári Brúnó az ifik mellett felnőttek mezőnyében is bizonyíthat a maratoni vb-n Forrás: MKKSZ
Kolozsvári Brúnó az ifik mellett felnőttek mezőnyében is bizonyíthat a maratoni vb-n Forrás: MKKSZ
Összesen huszonegy utánpótláskorú indulónak szurkolhatunk a vasárnapig tartó megméretésen, közülük tizenöten az ifjúságiak, hatan pedig az U23-asok mezőnyében versenyezhetnek az érmekért. A maratoni vb válogatóját szeptember első felében tartották, néhány nappal később pedig hivatalossá vált az utazók névsora. A fiatalok közül a 18 éves Kolozsvári Brúnó robbantotta a legnagyobbat: a győri versenyző a kajakosok rövidkörén a felnőtteket is maga mögé utasította, jó formában várja a portugáliai viadalt. Már a tavalyi vb-n is sikeresen szerepelt, párosban arany-, egyesben ezüstérmet szerzett az ifik között. Az idei kiírásban az említett számokban ismét elindul a korosztályában, a tokaji eseményen bemutatott produkciójának köszönhetően pedig a felnőttek rövidkörére is benevezték, így a „nagyok” mezőnyében nemzetközi szinten is bizonyíthat. A fiatalok közül nem csak neki, hanem több U23-as indulónknak is jelenése lesz a felnőttek mezőnyében, míg az ifiknél többen az idén megszerzett Eb-címük mellé tehetik az esetleges vb-aranyukat.

Utánpótláskorú magyar indulók a portugáliai maratoni kajak-kenu vb-n (szeptember 29-október 2.): Felnőtt: NK-2: Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia és Csépe Panna, Rugási Csilla K-1 rövidkör: Kolozsvári Brúnó és Boros Adrián K-2: Boros Adrián, Erdélyi Tamás és Sellyei Csanád, Kulifai Tamás C-1 rövidkör: Simon Sebestyén és Fodor Nicholas C-2: Horváth Márton, Gilányi Zsolt és Fodor Nicholas, Besenyei Ádám U23: NK-1: Csépe Panna és Sinkó Panna Krisztina K-1: Sellyei Csanád és Péli Zalán C-1: Horváth Márton és Simon Sebestyén Ifjúsági: NK-1: Horváth Kata és Szerafin Zsófia NK-2: Horváth Maja, Horváth Kata és Molnár Kinga, Józsa Hanna K-1: Kolozsvári Brúnó és Varga Olivér K-2: Terei András, Mitring Olivér Gábor és Varga Olivér, Kolozsvári Brúnó NC-1: Hegedűs Karolina Dóra és Szkárosi Laura C-1: Soltész Péter és Pluzsik Mihály C-2: Pluzsik Mihály, Szöllősi Tamás és Szegi Zsombor, Soltész Péter

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.