UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 8.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-09-28 17:39

Kosárlabda: kisorsolták a bukaresti U23-as 3×3-as világbajnokság csoportjait

A magyar női válogatott Németország, Hollandia, Ausztria és Sri Lanka nemzeti csapatával került közös csoportba az október eleji, bukaresti U23-as 3x3-as kosárlabda világbajnokságon.

Forrás: FIBA
Forrás: FIBA
Október 5. és 9. között Bukarestben rendezik az U23-as 3×3-as kosárlabda-világbajnokságot, amelyen a magyar női válogatott is képviselteti magát. A 20 csapatos vb csoportbeosztását kedden sorsolták ki – számolt be a wbasket.hu. A Pusztai Petra, Tenyér Zsófia, Tóth Franka, Tóth Orsolya összeállítású magyar válogatott október hatodikán (csütörtök) és nyolcadikán (szombat) vívja a csoportmeccseit. A csoportokból az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé. Továbbjutás esetén a negyeddöntőben B-csoportból kapnának riválist a mieink. A férfiak között a magyar csapat nem jutott ki a világbajnokságra.

3X3-AS U23-AS VILÁGBAJNOKSÁG, BUKAREST Nők: A-csoport: Franciaország, Románia, Egyiptom, Ukrajna, Chile. B-csoport: Kína, Litvánia, Lengyelország, Izrael, Tajvan. C-csoport: Mongólia, Japán, Egyesült Államok, Dominikai Köztársaság, Üzbegisztán. D-csoport: Németország, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Ausztria, Sri Lanka. Férfiak: A-csoport: Mongólia, Kína, Lettország, Szlovákia, Chile. B-csoport: Litvánia, Japán, Románia, Egyiptom, Tajvan. C-csoport: Franciaország, Lengyelország, Hollandia, Ukrajna, Brazília. D-csoport: Izrael, Németország, Katar, Kazajsztán, Szerbia.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.