UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 8.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-10-03 19:03

Akrobatikus torna: négy magyar érem a Budapesti Acro Cupon

A rangos és népszerű Budapesti Acro Cupon egy ezüst- és három bronzérmet érdemeltek ki a fiatal magyar akrobatikus tornászok.

Három bronzérem mellett egy második helyet szereztek a magyar egységek a múlt hétvégén immár ötödik alkalommal megrendezett Budapesti Acro Cup viadalon (BIAC)a  fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban – számol be a hazai szövetség.

Négy magyar érem született a Budapesti Acro Cupon Forrás: MATSZ
Négy magyar érem született a Budapesti Acro Cupon Forrás: MATSZ
A kétnapos megméretés első versenynapján a selejtezőket tartották. A rendkívüli részvétel miatt – nagyjából 350 sportoló – a kvalifikációs versenyek még vasárnap délelőtt is zajlottak. Vincze Gábor szakági vezető tájékoztatása alapján a mieink kilenc finálés helyet gyűjtöttek be az utánpótláskorúak mezőnyében. A leány ifjúsági páros versenyben a BASE kettőse (Németh Luca, Kenyeres Zsófia) kombinált gyakorlatával 25.800 pontjával a harmadik helyen zárt. A 13-19 évesek között a leány csoportoknál az FTC és az Akro-Art SE vegyes csapata (Vadász Heléna, Tőgyi Lujza, Dimeth Szonja Nikolett) szintén kombinált gyakorlattal lett ezüstérmes 24.730 ponttal. A 12-18 évesek vegyes páros kategóriájában a Grassalkovich duója, Kőhler Csaba és Misnyovszki Mirtill (Grassalkovich SE) 20.850 pontot kapott, amely a harmadik helyhez volt elegendő, szintén kombinált gyakorlattal. Az ifjúsági vegyes párosoknál a BASE-TFSE közös duója, amelyet Márton Eszter és Müller Ronalin Khahoom alkotott, 23.850 ponttal szintén a harmadik pozícióban végzett (kombinált gyakorlat). A viadalon 12 ország 27 egyesülete vett részt. „Nagyon jó és sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött. Nagy bravúr volt az éremszerzés, emiatt gratulálok minden érmesnek. Jelenleg a felkészülés elején vagyunk, a jövő évi Európa-bajnokság van a fókuszban, de elég sok egység szét lett szedve, így tényleg nagyon szép eredmények születtek” – értékelt Vincze Gábor. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.