UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 9.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-10-03 09:00

Rövid pályás gyorskorcsolya: elkezdődött a fiatalok őszi szezonja

A szeptemberi Olimpiai Reménységek Versenyével hivatalosan is elindult az utánpótláskorú rövid pályás gyorskorcsolyázók új évada, akikre a következő hónapokban is komoly feladatok várnak.

Eseménydús évadot zártak a fiatal rövid pályás gyorskorcsolyázók, akik 2022 első hónapjaiban több komoly nemzetközi megméretésen is bizonyítottak. Az utánpótlás tagjai közül a finnországi Vuokattiban rendezett téli EYOF-on (európai ifjúsági olimpiai fesztivál) Somodi Maja és Schönborn Melinda is villogott, míg előbbi a lányváltó tagjaként a junior-vb-n is bronzérmet szerzett.

Az ORV-vel kezdődött el a fiatalok szezonja Forrás: MOKSZ
Az ORV-vel kezdődött el a fiatalok szezonja Forrás: MOKSZ
A fiúk sem tétlenkedtek, a periódus egyik főszereplője a jelenlegi szezonban már a felnőttek közé tartozó Nógrádi Bence volt, aki a remekül sikerült világkupa-sorozat után a téli olimpián elkövetett váltóhiba miatt került a középpontba, hogy aztán felálljon, és a junior-vb-n két ezüstérmet is behúzzon. A fiataloknak nem jutott sok idő a pihenésre, május második felében már szárazföldi felmérésekkel indították a munkát, nem sokkal később pedig jégre is álltak. A juniorválogatott fontos nyári állomása volt a kéthetes bormiói edzőtábor, amely augusztusban dolgozott az olaszországi településen Szabó Krisztián vezetőedző irányításával. Ezt követően az új évad első megméretése is elérkezett, a fiatalok a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, az Olimpiai Reménységek Versenyén álltak rajthoz. A szeptember második felében megrendezett esemény egy „korai országos bajnokságnak” is beillett, annyi különbséggel, hogy a hazai versenyzők mellett kisebb létszámmal a környező országokból is érkeztek fiatalok. A hazai diadalok: a Junior F (Földi Dávid), a Junior E (Varga Miron), a Junior D (Z. Molnár Natasa és Kun Bence Benedek), a Junior C (Z. Molnár Borisz), a Junior B (Nógrádi Panka és Major Dominik) kategóriában, illetve a legidősebb korosztályban (a már említett Somodi Maja mellett Major Dominik duplázott) is magyar nyakba került az aranyérem. Novemberben elstartol a juniorok világkupa-sorozata, januárban pedig Universiadét és EYOF-ot is rendeznek. Szintén ebben a hónapban valószínűleg a hollandiai junior-vb-n is szurkolhatunk magyar indulóknak, majd februárban a korosztályos országos bajnoksággal zárnak a fiatalok. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.