UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-10-08 20:52

Öttusa: Koleszár Mihály junior-világbajnok, Erdős Rita ezüstérmes

Koleszár Mihály arany-, Erdős Rita ezüstérmet szerzett a lengyelországi öttusa junior-világbajnokságon, melyen ráadásként a női csapat is vb-címet szerzett, a férfiak triója pedig bronzot érdemelt ki.

Fantasztikusan szerepeltek a magyar öttusázók a lengyelországi Zielona Górában zajló junior-világbajnokság egyéni döntőiben: Koleszár Mihály és a női csapat aranyat, Erdős Rita ezüstöt, a fiúegyüttes pedig bronzot érdemelt ki.

Koleszár Mihály junior-világbajnok lett Lengyelországban Forrás: UIPM
Koleszár Mihály junior-világbajnok lett Lengyelországban Forrás: UIPM
A nap első felében Erdős remekelt, és a páston nyújtott visszafogottabb teljesítménye mellett mindegyik számban jól teljesített, a laser runt (lövészettel egybekötött futás) a kilencedik helyről kezdte, és innen küzdötte fel magát a dobogó második fokára. Bauer Blanka a tizenkettedik helyen ért célba, így végül az Erdős, Bauer, Eszes Noémi csapat világbajnoki címet szerzett. Az egyéni győztes a címvédő francia Rebecca Castaudi lett. A lányokat követően a fiúk fináléjában Koleszár Mihály brillírozott, és minden számban kiegyensúlyozott, kiváló teljesítményt nyújtott. A kombinált számot az élről, 7 másodperces előnnyel kezdhette, és miután bravúrosan lőtt és futott, megtartotta pozícióját a döntő végéig, majd megérdemelten lett junior-világbajnok. A döntő másik magyarja, Viczián Bence az előkelő hetedik helyen ért be, így a Koleszár, Viczián, Tamás Botond trió bronzérmesként zárt a győzte egyiptomiak és a franciák mögött. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.