UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-10-09 09:00

Kézilabda: súlyos sérülést szenvedett a NEKA ifiválogatott átlövője, Pálmai Liza

A 16 éves kézilabdázó, Pálmai Liza súlyos sérülést szenvedett a szombati Győri Audi ETO KC–NEKA U17-es első osztályú rangadón; a fiatalra hosszú kihagyás vár, így a klubjának és a korosztályos nemzeti válogatottnak is nélkülöznie kell őt.

Két százszázalékos kézilabdacsapat találkozott szombat délután az U17-es első osztályú bajnokságban: a forduló rangadóján a négyből négy győzelemmel álló Győri Audi ETO KC fogadta a vele azonos mérlegű Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát. Arra viszont valószínűleg egyik résztvevő sem számított, hogy a hibátlan mérlegek a nap végére is megmaradnak.

Pálmai Lizára hosszú kihagyás vár Forrás: NEKA
Pálmai Lizára hosszú kihagyás vár Forrás: NEKA
A találkozót ugyanis öt perccel az első félidő vége előtt borzasztó pillanat szakította félbe: a NEKA 16 éves átlövője, Pálmai Liza egy szerencsétlen talajfogás után nyílt lábszárcsonttörést szenvedett. A sokkoló eset érthető módon az összes jelenlévőt megviselte, a csapatok pedig úgy döntöttek, máskor játsszák le a hátralevő 35 percet. A sérülést a helyszínen ellátó orvos elmondása szerint ízületet elkerülő sérülésről van szó, így a teljes gyógyulás után a játékos folytathatja pályafutását. Pálmai esetében – a kora ellenére – nem szokványos, hogy az U17-esek között játszik, a fiatalra ugyanis elsősorban az U19-es korosztályban számítanak a NEKA-nál. A nagyobbak (akik ötből öt sikerrel vezetik az első osztályt) között eddig minden meccsen bevetették, melyek során összesen 13 gólt szerzett. Nem újdonság számára, hogy idősebbek között kell helytállnia, hiszen az ifik élvonalában már 14 évesen bemutatkozott, 2022 tavaszán pedig a klubja NB I/B-s felnőttcsapatában is szerepet kapott, amely májusban – az ő közreműködésével – kiharcolta a feljutást az élvonalba. Az U17-es bajnokság őszi szezonjában szombaton lépett pályára másodjára. Ezek mellett már a válogatottban is bizonyított, hiszen tagja volt a nyáron EYOF-ot nyerő serdülőcsapatnak, szeptemberben pedig már ifiként készült a nemzeti színekben. Szombat este jött a hír, hogy a fiatalt még aznap megműtötték, az operáció pedig sikeres volt, Pálmai üzenetét pedig csapata a közösségi médiában továbbította: „Reszkessen mindenki, mert erősebben fogok visszatérni, mint valaha!” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.