UtánpótlásSport Korosztályos nyílt vízi Eb: Fábián Bettina arany-, Szimcsák Mira bronzérmes Korfun
2023. szeptember 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-10-09 18:47

Öttusa: ezüstérmes az Erdős Rita, Viczián Bence váltó a junior-vb-n

Magyar ezüstéremmel zárult a lengyelországi junior öttusa-világbajnokság: Erdős Rita és Viczián Bence váltója állhatott fel a dobogó második fokára.

A lengyelországi Zielona Górában rendezett junior öttusa-világbajnokság utolsó napján a vegyes váltók küzdelmeit rendezték. A szombati egyéni döntőkben remeklő magyar fiatalok ezúttal is kitettek magukért. 

Ezüstérmes az Erdős Rita, Viczián Bence váltó a junior-vb-n Forrás: MÖSZ
Ezüstérmes az Erdős Rita, Viczián Bence váltó a junior-vb-n Forrás: MÖSZ
Erdős Rita és Viczián Bence kettőse az egész nap folyamán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a Trion SC-s páros vívásban a negyedik, úszásban az ötödik, lovaglásban pedig a hetedik legjobb volt a mezőnyben, így a második helyről kezdte meg a kombinált számot. A magyar ígéretek a zárószámban nagyszerűen lőttek és futottak, így megőrizték pozíciójukat, és ezüstérem lett a jutalmuk. A vb-cím a briteknek járt, a harmadik helyen a litván duó végzett.  Ezzel a magyar küldöttség öt értékes éremmel fejezi be a megméretést. Szombaton Koleszár Mihály arany-, Erdős Rita ezüstérmet szerzett egyéniben, a női csapat Erdős, Bauer Blanka, Eszes Noémi összetételben lett világbajnok, a férfiak Koleszár, Viczián, Tamás Botond alkotta triója pedig bronzot érdemelt ki.    A részletes eredmények ITT érhetők el. A versenynap visszanézhető: További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.