UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-10-12 09:00

Atlétika: Herczeg György maradna az U20-as gerelyhajítók világelitjében

Az FTC U20-as hazai csúcstartó gerelyhajítója, ifj. Herczeg György az idén nem minden versenyen tudta kihozni magából a legtöbbet, ám jövőre a korosztály „felsősei” közé tartozva még nagyobb eséllyel érheti el céljait.

Összességében dicséretes szezont zárt az FTC 18 éves gerelyhajítója, ifj. Herczeg György, aki még februárban javította 75,95 méterre a hazai U20-as csúcsot, és már önmagában ez a tett igazolja, hogy továbbra is remek ütemben halad a fejlődése.

Herczeg György maradna az U20-as gerelyhajítók világelitjében Fotó: Makó Éva/MASZ
Herczeg György maradna az U20-as gerelyhajítók világelitjében Fotó: Makó Éva/MASZ
Az olimpiai bajnok Németh Miklós és édesapja, Herczeg György által edzett atléta a nemzetközi porondon is szépen teljesített, hiszen például bronzérmet szerzett a leiriai dobó Európa-kupa U23-as mezőnyében és megnyerte a maribori U20-as válogatott viadalt. Ami pici hiányérzetet ébreszt benne, az a kolumbiai U20-as világbajnoki szereplése: Caliban a sokat ígérő második pozícióban jutott tovább a selejtezőből, végül a tizedik hellyel kellett megelégednie.   „A sikeres téli alapozás után nagyon jó volt a szezonkezdésem, aztán nem sikerült sérülésmentesen végigcsinálnom a nyarat – mondja az ígéretes gerelyhajító. – Térdsérüléssel bajlódtam, ráadásul egyszer-kétszer meg is betegedtem, és ez a mentális állapotomra sem volt jó hatással. Örültem, hogy az U20-as világbajnokságon jól sikerült a selejtező, de aztán az eső miatt tolódott a verseny, meg is fáztam, így a vége már nem olyan lett, mint szerettem volna. Azért nagyon hasznosnak gondolom, hogy részt vehettem a vébén, hiszen az ott szerzett értékes tapasztalatok sokat segíthetnek a jövőben.”  A jövő évet tekintve bizakodó lehet a sportoló, hiszen az idén a fiatalabb évjáratot képviselte az U20-asok között, és így is a korosztály világranglistájának ötödik helyén rangsorolják, nem mellesleg csak egy vele egyidős, 2004-es születésű fiatal előzi meg őt.  „Az U18-as korosztályban már megéltem, hogy az első évem kezdetén jó formát mutattam, aztán a nyár második fele elmaradt a vártaktól. Viszont a második évem már a terveim szerint alakult. Remélem, ez így lesz az U20-asok között is. Már elkezdtük az edzéseket, a keményebb munka novembertől jön. Jövő év elején ismét szeretnék ott lenni a dobó Európa-kupán Leiriában, a fő versenyem pedig az U20-as Európa-bajnokság lesz. Ott akarom a legjobbamat nyújtani.”  További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.