UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-10-13 11:52

Úszás: az U17-es nyílt vízi világbajnok Kovács-Seres Hunor Los Angelest már megcélozná

A tavalyi U15-ös Eb-aranyérme után a szeptemberi világbajnokságon már az U17-esek között győzött Kovács-Seres Hunor, aki egyelőre párhuzamosan versenyezne nyílt vízen és medencében.

Megismételné a tavalyi sikereit – mondta honlapunknak még januárban a Dunaújvárosi KSE most már 16 éves úszója, Kovács-Seres Hunor, aki 2021-ben Európa-bajnoki címet szerzett az U15-ös korosztályban. Kontinensbajnoki elsőségnek ugyan ezúttal nem örülhetett, ötödik lett az U17-esek között a portugáliai Setubalban, a szeptemberi, Seychelles-szigeteken rendezett utánpótlás-világbajnokságon viszont ismét a dobogó tetejére állhatott. Az Utánpótlássport kérésére visszaemlékezett a mesés környezetben aratott viadalra:

Kovács-Seres Hunor a tavalyi Eb-siker után az idén világbajnokságon nyert Forrás: MÚSZ
Kovács-Seres Hunor a tavalyi Eb-siker után az idén világbajnokságon nyert Forrás: MÚSZ
„Számítottam rá, hogy jól sikerülhet ez a világbajnokság, mert júniustól kezdve a nyári hónapokban a legjobb edzésidőket produkáltam. Jó erőben éreztem magamat, mentálisan is rendben voltam. Emlékszem, nagyon vártam a versenyt, az első kör után viszonylag nagy előnyre tettem szert, utána már csak meg kellett tartanom.” A dunaújvárosiak ígérete nem csak az óceánokban, hanem medencében is eredményes volt: a júliusi, besztercebányai EYOF-on 1500 m gyorson bronzérmes lett, vagyis igazán sokoldalú versenyzőről van szó. „Szeretném a folytatásban is párhuzamosan továbbvinni a kettőt. Jövőre a medencés ifjúsági Eb-n a nyolcszáz és az ezerötszáz gyors is tervben van, és közben természetesen a nyílt vizet sem hanyagoljuk. Aztán amelyikben hosszú távon több esélyem lesz, azt választom. Ha a 2024-es párizsit még nem is, a 2028-as Los Angeles-i olimpiát már mindenképpen szeretném megcélozni.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.