UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-10-15 13:33

Sportlövészet: Jákó Miriam bronzérmes a junior-vb-n

A 18 éves Jákó Miriam a korosztályos Eb-címe után a sportlövők kairói junior-világbajnokságán bronzérmet érdemelt ki a pisztolyos lányok 25 méteres versenyszámában.

Miután Török Ferenc a puskások 50 méteres fekvő számában megszerezte az első magyar érmet a Kairóban zajló sportlövő junior-világbajnokságon, szombaton Jákó Miriam is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Jákó Miriam a junior-vb dobogóján Forrás: MSSZ
Jákó Miriam a junior-vb dobogóján Forrás: MSSZ
A zsombói Cél-Tudat SE 18 éves pisztolyos kiválósága 25 méteren remekelt, és miután a selejtezőből 581 körrel az ötödik helyen jutott tovább, megnyerte az elődöntőjét, majd az úgynevezett éremmeccsen – melyen a négy legjobb maradt versenyben – a dicséretes harmadik helyen zárt a győztes indiai Esha Singh és a kínai Si Xuan Feng mögött. Jákó Miriam a versenyszám junior Eb-aranyérmeseként érkezett Egyiptomba, és ezen a viadalon is bizonyította, hogy valóban nincs jobb nála az európai kontinens korosztályos mezőnyében. Ezúttal is kitettek magukért a puskás fiúk is, hiszen az 50 méteres összetett (három testhelyzet) versenyszámban Török Ferenc és a fekvőben ötödik Dénes András is döntőbe jutott. Most az érem nem jött össze nekik, de Dénes hatodik, valamint Török hetedik helye csakugyan elismerésre méltó. Itt Wittmann Péter a 29. lett, a vb-t pedig a fekvőben is első kínai Lin Shu Du nyerte végül a szerb Marko Ivanovics elleni aranymeccsen. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.