UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-10-16 16:21

Tollaslabda: tizenegy magyar fiatalnak szurkolhatunk a spanyolországi U19-es vb-n

Hétfőn startol a spanyolországi Santanderben az U19-es tollaslabdázók legnagyobb nemzetközi eseménye, a korosztályos világbajnokság, amelynek mezőnyében hat fiú és öt lány képviseli a magyar színeket.

Három év után rendezik meg újra az U19-es tollaslabdázók legnagyobb és egyben legfontosabb nemzetközi versenyét, a korosztályos világbajnokságot. A 2020-as (új-zélandi) és a 2021-es (kínai) eseményt a járványhelyzet miatt nem rendezték meg, a hosszú kihagyást követően viszont a spanyolországi Santanderben gyűlnek össze a legjobb utánpótláskorú játékosok.

A magyar fiatalok már Spanyolországban hangolnak Forrás: MTLSZ
A magyar fiatalok már Spanyolországban hangolnak Forrás: MTLSZ
A hétfőn kezdődő megméretésen óriási mezőnyre lehet számítani, a nevezések alapján harmincnyolc nemzet több mint négyszázötven tollaslabdázója ragad ütőt a következő két hétben. A program a csapatversennyel kezdődik, ami nem az Európa-bajnokságon megszokott lebonyolítású, hanem a svájci rendszer alapján rendezik: a nemzetek közül egyedül a csoportelső jut tovább a felsőházba, ám a többi csapat sem marad akció híján, hiszen minden helyezést mérkőzéssel döntenek el. A kéthetes esemény második felében következnek az egyéni és a páros küzdelmek, amelyek sorsolása később történik. A magyar küldöttség már a helyszínen tartózkodik, a tizenegy fős csapatból – a hétfő délután érkező Ágai Zsombor kivételével – mindenki a helyszínen készül. A fiatalok a csapatversenyben Ukrajna, Egyiptom és Japán korosztályos legjobbjaival kerültek egy kvartettbe, az első meccset az ukránok ellen játsszák hétfő kora délután. Az eredményeket ITT lehet követni.

Az U19-es spanyolországi világbajnokságon (október 17-30.) induló magyar csapat: Fiúk: Könczöl Ádám Tóth Kristóf Kígyós Keán Horváth Csanád Ágai Zsombor Kis-Kasza Miklós Lányok: Vetor Nikol Takács Tünde Hart Petra Szabó Zsófi Orosz Tekla Edzők: Mátyus Tibor Varga Imre

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.