UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2022-10-20 14:22

Sakk: Kozák Ádám vezet az U20-as világbajnokság hajrájában

A fiatal nemzetközi nagymester, Kozák Ádám partiról partira pazar játékkal rukkol elő, és három fordulóval a vége előtt az első helyen áll a szardíniai U20-as sakkvilágbajnokságon.

Nagyszerű formát mutat a szardíniai Cala Gonone városában zajló U20-as sakkvilágbajnokságon Kozák Ádám, aki három fordulóval a vége előtt az első helyet foglalja el a tabellán.

Kozák Ádám vezet az U20-as világbajnokság hajrájában Forrás: Magyar Sakkszövetség
Kozák Ádám vezet az U20-as világbajnokság hajrájában Forrás: Magyar Sakkszövetség
A 20 éves nemzetközi nagymester a 14. helyen rangsorolva kezdte a világbajnokságot, melyen idáig veretlen, a négy győzelmének köszönhetően pedig 6,5 ponttal holtversenyben vezet azzal a georgiai Nikolozi Kacsaravával, akivel éppen a szerdai, 8. fordulóban remizett a világos bábukat vezetve. Kozák ezt megelőzően egyébként ugyanúgy döntetlen ért el sötéttel az első kiemelt, FIDE-zászló alatt versenyző Andrej Eszipenko ellen, és szintén sötéttel győzte le a papíron harmadik legerősebb sakkozónak számító német Frederik Svanét. A magyar fiatal csütörtök délután a negyedik helyen álló szerb Velimir Iviccsel csap össze, és újabb lépést tehet a világbajnoki dobogó, netán annak legfelső fokának irányába. A világbajnokságon három magyar játékos szerepel. A 15 éves Gaál Zsóka Kozákék mezőnyében, az Open kategóriában remekül helytáll, és jelenleg a 79. pozíciót foglalja el a nívós, 120 fős mezőnyben. A 19 éves Gömböcz Zsófia a lányok között játszik, és a 32. helyet foglalja el nyolc forduló után. Az világbajnokság eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.