UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-10-21 19:52

Birkózás: Végh Richárd kikapott a negyeddöntőben, a vigaszágon folytathatja a pontevedrai U23-as vb-n

A szabadfogású Végh Richárd (97 kg) vereséget szenvedett a címvédő, iráni ellenfelétől a legjobb nyolc között, majd legyőzője a döntőig menetelt, így szombaton a vigaszágon szerepelhet a spanyolországi U23-as birkózó-világbajnokságon.

Végh Richárd (kékben) a negyeddöntős veresége után a vigaszágon folytathatja az U23-as vb-n Forrás: UWW/MBSZ
Végh Richárd (kékben) a negyeddöntős veresége után a vigaszágon folytathatja az U23-as vb-n Forrás: UWW/MBSZ
Pénteken a szabadfogású birkózók is megkezdték a szereplésüket, az első napon három magyarral a mezőnyben. Közülük egyedül Végh Richárd (97 kg; Érdi Spartacus-KIMBA) nyert meccset. Az U23-as Eb-harmadik magyar fiú a selejtezőben nagy csatában, 8–6-ra verte az U23-as vb- és Eb-ezüstérmes, moldovai Leftert. A negyeddöntőben ezután a korosztályos világbajnoki címvédő, iráni Azarpira következett, aki végül túl nagy falatnak bizonyult, technikai tussal felülmúlta Véghet. Az ázsiai később a döntőig jutott, ezzel az érdiek reménysége szombaton a vigaszágon folytathatja az U23-as Eb-második, ukrán Szova ellen. Halidov Gamzatgadzsi (65 kg; ESMTK) és Nagy Zsombor (79 kg; Sziget SC-KIMBA) egyaránt a selejtezőben búcsúzott. A csütörtöki selejtezős veresége után Szél Anna (62 kg; Orosházi SBK) másnap a vigaszágon szerepelhetett, majd ott kikapott az U23-as Eb-bronzérmes, francia Douarre-tól, ezzel pedig véget ért a versenye.

U23-AS VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA SZABADFOGÁS: Péntek, délelőtti program: Selejtezők: 65 kg: Dominik Laritz (svájci)–Halidov Gamzatgadzsi '6–6 (később szerzett ponttal; a svájci a kikapott a negyeddöntőben, Halidov búcsúzott) 79 kg: Georgiosz Kogiumcidisz (görög)–Nagy Zsombor 10–0 (a görög nem jutott el a fináléig, így Nagy kiestt) 97 kg: Végh Richárd–Radu Lefter (moldovai) 8–6 Negyeddöntők: 97 kg: Amirali Azarpira (iráni)–Végh Richárd 10–0 (az iráni bejutott a döntőbe, ezzel Végh vigaszágas lett) Szombat, délelőtti program (10 óra 30 perctől): Vigaszági mérkőzések: 97 kg: Végh Richárd–Vaszil Szova (ukrán)

NŐI BIRKÓZÁS: Vigaszági mérkőzések: 62 kg: Ameline Douarre (francia)–Szél Anna 6–2 Korábbi eredmények (csütörtöki előcsatározások): Selejtezők: 62 kg: Irina Bondar (ukrán)–Szél Anna 6–3 (az ukrán bejutott a döntőbe, így Szél a vigaszágon folytathatta)

Zárásként szombaton a szabadfogású Angyal Krisztián (92 kg; Csepeli BC-KIMBA) és Korcsog Milán (125 kg; Csepel TC-KIMBA) lép szőnyegre a mieink közül. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.