UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-10-21 18:58

Kézilabda: a Győri ETO-val, másnap pedig az emelt angol érettségivel nézett szembe a NEKA-s Varga Emília

Izgalmas napokat hagyott maga mögött a felnőtt női NB I-ben szereplő NEKA 18 éves kézilabdázója, Varga Emília: a balátlövő előbb a Békéscsaba elleni kilencgólos produkciójával beverekedte magát a forduló csapatába, majd a Győri ETO ellen is pályára lépett, hogy a körülbelül fél nappal a mérkőzés lefújása után már emeltszintű angol érettségi vizsgát írjon.

Meglepetést okozott a májusi feljutással a Nemzeti Kézilabda Akadémia nagyrészt utánpótláskorú játékosok alkotta felnőtt női csapata, amely az NB I/B második helyét megcsípve lépett fel az élvonalba néhány hónappal ezelőtt. A sikerben kulcsszerepet játszott a 18 éves Varga Emília, aki az őszi szezonban is alapembere az együttesnek. A balatonbogláriak a múlt hét végén a Békéscsaba ellen megszerezték az első győzelmüket, amiből az említett fiatal remek játékkal, kilenc góllal vette ki a részét, teljesítményével pedig forduló csapatába is beválasztották.

Varga Emília nem spórolt a gólokkal a Békéscsaba elleni NB I-es meccsen Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Varga Emília nem spórolt a gólokkal a Békéscsaba elleni NB I-es meccsen Fotó: Tompos Gábor/NEKA
„Úgy indultunk neki a szezonnak, hogy élvezzük minden percét, hiszen már a feljutás is óriási dolog volt ezzel a fiatal kerettel – kezdi Varga. – Felkészítettük magunkat arra, hogy az előzőhöz képest ebben az évadban több csalódás ér majd minket. Az első három fordulóban rendkívül szoros meccseken kaptunk ki, így talán mondhatom, érett a siker. A Békéscsaba ellen minden a helyére került; a hazai pálya sokat segített, és a játék is jól ment. Minden mérkőzésnek úgy állok neki, hogy száz százalékban segíteni tudjam a csapatot, nem csak a gólokkal, hanem a védekezés, a játékszervezés és az asszisztok terén is. A találkozó valószínűleg örök emlék marad, az pedig, hogy a hétvége legjobbjai közé is bekerültem, csak a hab a tortán, a legnagyobb érdem azonban a csapaté, mindenki hozzátette a magáét.” Az ünneplésre azonban nem jutott sok idő, hiszen pár nappal később már a Győri ETO ellen volt jelenésük a fiataloknak. Bár az idegenbeli találkozón nem sikerült meglepetést okozniuk, a balátlövőnek különleges pillanatként marad meg a bajnoki. „Győri vagyok, ott is élek lassan tizennégy éve. A városban kezdtem el kézilabdázni, és persze a felnőttek meccsére is kijártam, a helyszínen szurkoltam nekik; példaképekként tekintek rájuk. Emiatt még nagyobb élmény volt a szerdai meccs, a vereség (34:20 – A szerk.) ellenére is. Világklasszisokról beszélünk, így fontos tapasztalatokat gyűjtöttünk be – mondja Varga, akire nem sokkal később újabb komoly próbatétel várt. – A meccs után már arra koncentráltam, hogy a buszon minél hamarabb elaludjak, és tudjak pihenni, hiszen csütörtök hajnalban már Kaposvár felé vettem az irányt, ugyanis az emelt angol érettségi írásbelijén is teljesítenem kellett. Nem volt könnyű fejben és fizikailag sem, de szerencsére jól sikerült a vizsga. Érzem a fáradtságot, de nem szabad megállni, hiszen bajnoki és válogatott összetartás is vár rám, bőven van mire fókuszálni. Ez az NB I-es idény tanulóév a számunkra, ám a bennmaradás is cél, hiszen akkor a következő évadban is a legmagasabb szinten bizonyíthatnánk.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.