UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2022-10-21 11:34

Terepkerékpár: Vas Kata Blanka ezúttal Belgiumban győzött

A 21 éves Vas Kata Blanka ezúttal a belga KermisCross elnevezésű terepkerékpáros versenyen utasította maga mögé a mezőnyt.

Zsinórban három cseh Toi Toi-kupán aratott siker, majd egy oisterwijki második hely után, újabb UCI C2-es besorolású cyclo-cross-versenyt nyert meg az SD Worx színeiben szereplő Vas Kata Blanka, aki ezúttal a belga KermisCross viadalán ért célba elsőként.

Vas Kata Blanka ezúttal Belgiumban győzött Forrás: velo.hu
Vas Kata Blanka ezúttal Belgiumban győzött Forrás: velo.hu
A velo.hu beszámolójából kiderül, hogy több mint húsz éves múltra tekint vissza a KermisCross, melyet hagyományosan csütörtökön rendeznek a belga Ardooie városában. A tradíciókhoz ragaszkodva a nyomvonalban sem eszközölnek túl sok változtatást, a kerekesek lényegében a városközpontból indulva tekernek ki a mezőre, ahol számos mesterségesen épített akadály, többek között híd is nehezíti az előrehaladásukat. A pálya 2850 méter hosszú, ebből közel 2000 méter a természetes, füves, földes terület. A 21 éves magyar bajnok már az első két körben próbálta dűlőre vinni a dolgokat, hiszen folymatos akcióira mindössze a holland Shirin van Anrooij (Baloise Trek Lions) tudott érdemben reagálni, mögöttük a többiek már csak a harmadik helyért csatázhattak. A negyedik körben aztán Blanka eldöntötte a viadal végkimenetelét: egy újabb támadás végén lerázta magáról riválisát, s végül magabiztos, huszonhét másodperces előnnyel célba érve nyerte meg a viadalt van Anrooij előtt – a harmadik helyen, bő két perc lemaradással, a szintén holland Aniek van Alphen (777) érkezett. Vas Kata Blanka ezt megelőzően, október 16-án Hollandiában, a szintén C2-es besorolású GP Oisterwijk megméretésen indult, melyen egyik legnagyobb riválisával Puck Pieterse-vel (Alpecin-Deceuninck) szemben maradt alul, másodikként zárva. A hétvégi tabori világkupára készülő Vas, a maga mögött hagyott két fellépése során újabb hetven UCI világranglista ponttal gazdagodott. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.