UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-10-22 18:25

Birkózás: Korcsog Milán kikapott a negyeddöntőben, a vigaszágon folytathatja a pontevedrai U23-as vb-n

A szabadfogású Korcsog Milán (125 kg) nem bírt iráni ellenfelével a legjobb nyolc között, a későbbiekben legyőzője bejutott a döntőbe, így vasárnap a vigaszágon szerepelhet a spanyolországi U23-as birkózó-világbajnokságon.

Korcsog Milán (kékben) a negyeddöntős veresége után vigaszágas lett az U23-as vb-n Forrás: UWW
Korcsog Milán (kékben) a negyeddöntős veresége után vigaszágas lett az U23-as vb-n Forrás: UWW
Pénteken legjobb magyarként a szabadfogású birkózó, Végh Richárd (97 kg; Érdi Spartacus-KIMBA) a negyeddöntőig jutott a Pontevedrában zajló U23-as világbajnokságon. Majd a vb-címvédő, iráni legyőzője meg sem állt a döntőig, így az U23-as Eb-bronzérmes magyar fiú második esélyt kapott a vigaszágon. Szombat délelőtt az U23-as Eb-második, ukrán Vaszil Szova várt rá, aki végül technikai tussal felülmúlta az érdi fiatalt, aki ezzel kiesett. A világbajnokság zárásaként, a szabadfogásúak második versenynapján Angyal Krisztián (92 kg; Csepeli BC-KIMBA) és Korcsog Milán (125 kg; Csepel TC-KIMBA) is megkezdte szereplését. Az ifjúsági vb-ezüst- és U23-as Eb-ezüstérmes Korcsog a Puerto Ricó-i Jonovan Smith ellen rajtolt a selejtezőben, és 3–1-re legyőzte a tengerentúli riválisát. Majd jöhetett a negyeddöntő a junior-világbajnok, iráni Amirreza Maszomi Valadival szemben, aki viszont már túl nagy falatnak bizonyult (0–10). Az ázsiai a folytatásban kiharcolta a döntőbe jutást, ennek köszönhetően a magyar fiú vigaszágas lett. A junior-világbajnoki ötödik Angyalnak a korosztályos vb-harmadik, örmény Szergej Szargszjan jutott első ellenfélként. A csepeliek reménysége 10–3-ra alulmaradt, majd mivel az örmény kikapott a következő fordulóban, ezzel véget ért számára a verseny.

U23-AS VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA SZABADFOGÁS: Szombat, délelőtti program: Vigaszági mérkőzések: 97 kg: Vaszil Szova–Végh Richárd (ukrán) 10–0 Korábbi eredmények (péntek): Selejtezők: 65 kg: Dominik Laritz (svájci)–Halidov Gamzatgadzsi ‘6–6 (később szerzett ponttal; a svájci a kikapott a negyeddöntőben, Halidov búcsúzott) 79 kg: Georgiosz Kogiumcidisz (görög)–Nagy Zsombor 10–0 (a görög nem jutott el a fináléig, így Nagy kiestt) 97 kg: Végh Richárd–Radu Lefter (moldovai) 8–6 Negyeddöntők: 97 kg: Amirali Azarpira (iráni)–Végh Richárd 10–0 (az iráni bejutott a döntőbe, ezzel Végh vigaszágas lett)

Szombat, délelőtti program: Selejtezők: 125 kg: Korcsog Milán–Jonovan Smith (Puerto Ricó-i) 3–1 Nyolcaddöntők: 92 kg: Szergej Szargszjan (örmény)–Angyal Krisztián 10–3 (az örmény kikapott a következő körben, ezzel Angyal kiesett) Negyeddöntők: 125 kg: Amirreza Maszomi Valadi (iráni)–Korcsog Milán 10–0 (az iráni bejutott a fináléba, így Korcsog a vigaszágon folytathatja)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.