UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-10-24 08:58

Öttusa: pazar magyar szereplés a lengyelországi ORV-n

A magyar fiatalok tizenhárom érmet, közte öt aranyat szereztek az öttusázók lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén, így a viadal vándorkupáját is kiérdemelték.

A múlt hét végén a lengyelországi Spala adott otthont az U17-es és U19-es öttusázók Olimpiai Reménységek Versenyének (ORV), melyen a házigazdák és a magyar ígéretek mellett az osztrák, a cseh, a német, a brit, a spanyol, valamint a szlovák fiatalok mérték össze a tudásukat.

A magyar fiatalok tizenhárom érmet, közte öt aranyat szereztek az ORV-n Forrás: MÖSZ
A magyar fiatalok tizenhárom érmet, közte öt aranyat szereztek az ORV-n Forrás: MÖSZ
A magyar tinédzserek a péntektől vasárnapig tartó megméretés mindhárom versenynapján kitettek magukért, és összesen tizenhárom érmet, közte öt aranyat érdemeltek ki. Az U19-es korosztályban Zemán Zóra kiemelkedő teljesítménnyel, jelentős előnnyel nyerte meg a lányok egyéni versenyét, és a szintén dicséretesen szereplő, hatodik helyen záró Nyerges Rékával és a tizenkettedik Pataki Emmával csapatban is győzött. Az U19-es fiúknál Jassó Zalán hozta el az egyéni aranyérmet, míg a Jassó, Kiss-Szőlősi Álmos (6.), Fábián Máté (8.) alkotta csapat a dobogó második fokára állhatott fel. A korosztály vegyes váltóversenyében aztán ezüstöt nyert a Zemán, Jassó, valamint bronzot a Nyerges, Fábián kettős.
Zemán Zóra (Haraszin Lindához hasonlóan) két arannyal és egy ezüsttel zárt Forrás: Lengyel Öttusa-szövetség
Zemán Zóra (Haraszin Lindához hasonlóan) két arannyal és egy ezüsttel zárt Forrás: Lengyel Öttusa-szövetség
Az U17-es mezőnyben a kombinált számban ezúttal is remeklő Haraszin Linda utasította maga mögé a vetélytársait, és szerzett megérdemelten egyéni aranyat, míg Rajncsák Diána a bronznak örülhetett. Kitűnően versenyzett a negyedikként beérkező Kiss Csenge is, így nem volt kérdés, hogy ez a hármas csapatban sem talál legyőzőre. Az U17-es fiúk között Kiss-Szőlősi Álmos szállította az egyéni érmet, bronzot, és ugyanúgy harmadik lett a Kiss-Szőlősi, Tory András (10.), Mohl Zsombor (14.) összetételű trió is. A vegyes váltók küzdelmei során zárásként Haraszin és Kiss-Szőlősi a második, Rajncsák és Tory pedig a harmadik lett. Az éremhalmozás végül azt eredményezte, hogy a magyar csapat az idén is elhozhatta az ORV vándorkupáját.

A részletes eredmények ITT (U19) és ITT (U17) érhetők el.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.