UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-10-24 19:02

Két bronzéremmel zártak a magyarok a junior-vb-n

A Kairóban rendezett sportlövő-világbajnokság juniormezőnyében Török Ferenc és Jákó Miriam is bronzérmet szerzett, más ezúttal nem állt dobogón a magyarok közül.

Vasárnap véget ért a sportlövők Kairóban rendezett világbajnoksága, melynek juniorversenyeiben tizenöt magyar fiatalnak szoríthattunk. Az ígéretek közül többen is remekül helytálltak, ketten a dobogó harmadik fokára is felléphettek.

A puskás Török Ferenc még a vb elején nyert bronzot 50 méter fekvőben Forrás: ISSF

A puskás Török Ferenc még a vb elején nyert bronzot 50 méter fekvőben Forrás: ISSF

A puskás fiúk 50 méteres fekvő versenyszámában a 19 éves Török Ferenc szerzett bronzérmet, miután 618.0 körrel zárt, így a 34 főt számláló vb-mezőnyben több, mint 2 körrel megelőzte a negyedikként végző vetélytársát. A csepeliek sportolója ráadásul összetettben is döntős volt, és a hetedik pozícióban végzett. A pisztolyos lányok 25 méterén aztán a 18 éves Jákó Miriam 581 körrel az ötödik helyen jutott tovább a selejtezőből, megnyerte az elődöntőjét, majd az úgynevezett éremmeccsen – melyen a négy legjobb maradt versenyben – a dicséretes harmadik helyet érdemelte ki. A versenyszám junior Eb-címvédőjét Egyiptomban sem tudta senki megelőzni az európai kontinensről. Jákó nem mellesleg standard pisztolyban is az előkelő hatodik helyen fejezte be a vébét.

Jákó Miriam a pisztolyosok 25 méterén érdemelt ki bronzot Kairóban Forrás_ Cél-Tudat SE

Jákó Miriam a pisztolyosok 25 méterén érdemelt ki bronzot Kairóban Forrás_ Cél-Tudat SE

Ami az egyéni eredményeket illeti, a magyar juniorok közül külön dicséretet érdemel továbbá Dénes András, aki a puskások 50 méteres fekvő számában ötödik, összetettben hatodik (ugyanitt Bajos Gittával vegyes csapatban negyedik) lett, és Nagy Bálint, aki a légpisztolyos fiúk 10 méterén jutott a nyolcadik helyig. A felnőttek között nem született magyar érem és olimpiai kvótát sem sikerült szereznie országunk képviselőinek. A felnőttmezőnyben induló, a tokiói olimpiát is megjárt puskás kiválóság, Mészáros Eszter és a pisztolyos Fábián Sára 2002-es születésűként még a juniorok viadalán is indulhatott volna. Mindketten igyekeztek kihozni magukból a legtöbbet, Fábián Sára csupán egyetlen körre volt a döntőtől 25 méteren. Tavaly a perui Limában rendezett junior-vb-n három arannyal és egy ezüsttel zártak a mieink. Akkor nyert a Dénes Eszter, Horváth Lea, Mészáros Eszter és a Hammerl Soma, Kiss Viktor, Török Ferenc trió a puskások 10 méteres döntőjében, továbbá Hammerl Soma 50 méter fekvőben lett aranyérmes, míg Mészáros Eszter második helyen végzett 50 méter összetettben. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.