UtánpótlásSport
2023. február 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-10-26 13:51

Röplabda: a Vasas fiataljai közel álltak a bravúrhoz a Kaposvár ellen a női Magyar-kupában

A Vasas – utánpótláskorúakkal felálló – fiókcsapata nagy csatára késztette a női röplabdázók Extraligájában szereplő Kaposvárt a Magyar-kupa nyolcaddöntőjében, de végül érvényesült a papírforma, és öt játszmában az esélyesebb somogyiak jutottak tovább.

A selejtezők végeztével kedden megkezdődtek a nyolcaddöntős küzdelmek a női Magyar-kupában. Kizárólag ifjúsági és serdülőkorú röplabdázókkal a soraiban a Vasas második együttese a Kaposvárt fogadta a Folyondár utcában, és Kőnig Gábor tanítványai igencsak megszorongatták extraligás riválisukat. A felnőttmásodosztályban is induló óbudai alakulat 1:0-ra, majd 2:1-re is vezetett, azonban a bravúrgyőzelem végül elmaradt, az utolsó két szettet magabiztosan nyerve fordítottak a vendégek, és bejutottak a legjobb nyolc közé.

Forrás: Vasas Röplabda/Facebook
Forrás: Vasas Röplabda/Facebook
„Mérhetetlenül büszke vagyok a lányokra, megmutatták, hogy tizenhat-tizennyolcévesen is fel lehet venni a versenyt külföldieket is foglalkoztató csapattal, akkor, ha okosan és figyelmesen röplabdázunk – értékelt Kőnig Gábor, a Vasas vezetőedzője a piros-kékek közösségi oldalán. – Le a kalappal a csajok előtt, zseniálisan játszottak. Abban biztos voltam, hogy az első szettben meg tudjuk lepni a Kaposvárt, amely talán kicsit le is becsült minket, így a második játszmában rá kellett kapcsolnia. Előzetesen csodának tűnt volna, hogy nyerünk még egy szettet, de a játék képében abszolút benne volt. A végére fizikálisan elfogytunk, de még bőven lesz időnk ezen változtatni, hiszen a legidősebb játékosunk tizennyolc éves. Megmutattuk, hogy helyünk van a felnőttmezőnyben."

Női Magyar-kupa, nyolcaddöntő Vasas SC–Kaposvári NRC 2:3 (20, –17, 22, –13, –9) Folyondár utca, 110 néző. V: Szarka, Halász E. Vasas: Imre 11, Nagy S. 6, Erőss 9, Botyánszki 17, Rieder 8, Märcz 1. Csere: Stankovics, Szili (liberók), Fekete F. 1, Olcsváry 1, Tóth S., Kállai, Szabó A. Vezetőedző: Kőnig Gábor. KNRC: Renko 2, Kiparisszi 17, Bodovics 5, Ubavics 20, Godó 1, Gyimes 9. Csere: Radnai Lili, Hegyi (liberók), Szedmák 23, Narancsics, Radnai Luca 4. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.