UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-10-27 19:42

Úszás: véglegessé vált mind a hét jövő évi magyar bajnokság időpontja és helyszíne

A Magyar Úszó Szövetség hivatalos honlapján tette közzé a 2023-as országos bajnokságok időpontját, valamint helyszínét; a hét viadalt április közepe és november vége között tartják.

Az ifjúsági és a felnőtt rövid pályás ob-nak is Debrecen ad otthont Forrás: MÚSZ
Az ifjúsági és a felnőtt rövid pályás ob-nak is Debrecen ad otthont Forrás: MÚSZ
Bár még a rövid pályás ob-k az idén is hátra vannak, a Magyar Úszó Szövetség már a jövő évi magyar bajnokságok programját is nyilvánosságra hozta. Hasonlóan az idei naptárhoz, hét viadal szerepel a programban. A hagyományoknak megfelelően a felnőttek kezdenek tavasszak, aztán nyáron először a serdülők, majd júliusban a cápa- és gyermekkorúak következnek. Az ifjúságiak viadala a megszokottnál később, csak augusztus elején lesz, novemberben pedig a felnőtt mellett ismét tartanak utánpótlás rövid pályás országos bajnokságot is. A bajnokságoknak összesen négy város, Kaposvár, Szeged, Hódmezővásárhely és Debrecen ad otthont.

A 2023-as úszó országos bajnokságok időpontja és helyszíne: Felnőtt magyar bajnokság                                        Kaposvár                           április 19-22. Serdülő magyar bajnokság                                       Kaposvár                            június 21-24. Cápa magyar bajnokság                                            Szeged                                július 19-22. Gyermek magyar bajnokság                                     Hódmezővásárhely         július 26-29. Ifjúsági magyar bajnokság                                        Debrecen                           augusztus 2-5. Rövid pályás felnőtt magyar bajnokság                 Debrecen                           november 1-4. Rövid pályás utánpótlás magyar bajnokság          Szeged                               november 22-25.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.