UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-10-29 09:00

Úszás: négy számban is magyar versenyző volt a legjobb az ifjúsági Európa-ranglistán

A jelentős nagymedencés úszóversenyek 2022-re véget értek, az idei korosztályos Európa-ranglistán Ábrahám Minna, Molnár Dóra és Pádár Nikolett is az élen szerepel.

Régen nem látott szép eredményeket értek el az idei korosztályos világversenyeken utánpótláskorú úszóink: a bukaresti Európa-bajnokságon az éremtáblázat élén végeztek, a nyár végi limai vb-n pedig csak a japánok előzték meg őket. Molnár Dóra révén pedig 200 m háton egyéni (bronz)érmet is szereztek a fiatalok a válogatottnak a római felnőtt Eb-n. A 2022-es ifjúsági Európa-ranglistán is előkelő helyezéseket értek el a mieink. A már említett Molnár Dóra kedvenc számán, 200 m háton lett a legjobb, 2:09.34-es ideje a felnőttek között is a negyedik legerősebbnek számít.

Ábrahám Minna a perui ifjúsági világbajnokságon három egyéni ezüstérmet is nyert Forrás: Magyar Úszó Szövetség
Ábrahám Minna a perui ifjúsági világbajnokságon három egyéni ezüstérmet is nyert Forrás: Magyar Úszó Szövetség
Szintén kétszázon csak éppen gyorson áll az élen Pádár Nikolett, aki már több mint egy éve uralja ezt a számot korosztályában, akkora a római ifjúsági Eb-n győzött még serdülőkorúként nagy meglepetésre, azóta persze, rendre ő az elsőszámú esélyes. A vegyesszámokban Ábrahám Minna emelkedik ki a mezőnyből, a limai ifjúsági vb-n három egyéni ezüstérmet nyerő úszó 200-on 2:13.45-ös, 400-on 4:44.19-es idővel végzett a különverseny élén. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.