UtánpótlásSport
2023. szeptember 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2022-10-31 12:18

Terepkerékpár: Vas Kata Blanka ötödik lett a maasmecheleni világkupán

Vas Kata Blanka ötödikként ért célba a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat vasárnapi állomásán a belgiumi Maasmechelenben.

Az SD Worx magyar bajnok bringása, a 21 éves Vas Kata Blanka egy hete csatlakozott a világkupa-sorozathoz, akkor a csehországi Táborban ötödik lett. Azóta nyert egy alacsonyabb kategóriájú villanyfényes viadalt a szakág nyolcszoros világbajnokát, Marianne Vost megelőzve.

Vas Kata Blanka Forrás: velo.hu (archív)
Vas Kata Blanka Forrás: velo.hu (archív)
A világkupa negyedik állomásának otthont adó új pályán, egy korábbi bánya területén rendezett viadal elején egy meredek részen többen leszállni kényszerültek Vas előtt, a torlódás őt is lelassította, így leszakadt az élbolytól. Nagy zárkózást bemutatva többeket – köztük a vb-címvédő Vost – is megelőzött, az 5. helyen fejezte be a maasmecheleni versenyt, a dobogóra a korán összeszedett hátrány miatt nem volt esélye. A viadalt az eddigi három állomáshoz hasonlóan a holland Fem van Empel nyerte – számol be az MTI. A juniorok mezőnyében öccse, Vas Barnabás a nyolcadik helyet szerezte meg.   A vk-sorozat a jövő heti, namuri Európa-bajnokságot követően, két hét múlva a hollandiai Beekse Bergenben folytatódik.

Eredmény (a sorozat honlapja alapján): 1. Fem van Empel (holland, Pauwels Sauzen-Bingoal) 54:39 perc 2. Puck Pieterse (holland, Alpecin-Deceuninck) 3 másodperc hátrány 3. Shirin van Anrooij (holland, Baloise Trek Lions) 6 mp. h. … 5. Vas Kata Blanka (SD Worx) 1:05 perc hátrány

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.