UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-11-01 14:58

Ökölvívás: két fehérvári tagja van az ifiválogatottnak, de csak egy készül a vb-re

Két fehérvári fiatal edz az ökölvívó-válogatottban a november közepén kezdődő ifjúsági világbajnokságig, kettejük közül viszont – az edzőjük, Turós Arnold döntése miatt – csak az egyikük vehet részt a korosztályos eseményen.

November közepén kezdődik Spanyolországban az ifjúsági ökölvívók világbajnoksága, amire a magyar válogatott a hátralevő időben Tatán és Budapesten készül majd; mindkét helyen edzőtábor vár a fiatalokra. A fehérvári versenyzők közül ketten tagjai a korosztályos nemzeti csapatnak, közülük azonban csak az egyik bokszoló vehet részt a közelgő vb-n.

Nagy Evelin és Turós Arnold Forrás: Media24
Nagy Evelin és Turós Arnold Forrás: Media24
Klubunk részéről Nagy Evelin és Tóth Adrián stabil tagjai a korosztályos válogatottnak, miután mindketten megnyerték az országos bajnokságot – idézi Turós Arnoldot, a Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzőjét a media24.hu. – Adrián azonban hiába győzött az ob-n, a vb keretbe végül én magam nem ajánlottam, mert a nyári hozzáállása nem volt 100%-os. Mivel egy világbajnoki szereplés mégiscsak a jéghegy csúcsa, úgy érzem, erre most nem áll megfelelően készen a tanítványom. Evelin esetében viszont biztos az indulás, ő a vb-résztvevő keret tagja. Hétfőtől egyébként mindkét versenyzőnk meghívást kapott az olimpiai edzőtáborba Tatára. Adrián is, tehát annak ellenére, hogy nem utazik most a világbajnokságra, a jövőben számítanak rá a válogatottban, főképp, hogy még jövőre is marad ebben a korcsoportban, ellentétben Evelinnel, akinek ez az utolsó éve az ifik között.” A szakember hozzátette: Nagy Evelin ebben az évben nagyon jól megalapozta jövő évben esedékes fellépését a felnőttek közé, ugyanis minden kiemelt versenyen, ahol elindult, nyerni tudott, ráadásul komoly szinten jegyzett riválisokat is el tudott kapni. A Bornemissza emlékversenyen például legyőzött egy magasabban kvalifikált kanadai riválist. A szakember szerint teljes mértékben rászolgált arra, hogy ott lehessen az Európa-bajnokságon és most utazhasson a vb-re is. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.