UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-11-01 20:28

Vízilabda: több serdülő korán bizonyíthatott a férfi ob I-ben

Az első osztályú férfi vízilabda-bajnokság eddigi fordulóiban négy csapatban összesen nyolc serdülőkorú játékos kapott lehetőséget.

Hivatalosan még csak három fordulón vagyunk túl az első osztályú férfi vízilabda-bajnokságban, viszont több serdülőkorú, azaz 2006-ban vagy 2007-ben született tinédzser már a pontvadászat elején kiérdemelte a bizonyítási lehetőséget.

Az FTC-s Haverkampf Bence (3) a Szentes ellen bizonyíthatott Fotó: Vidovics Ferenc
Az FTC-s Haverkampf Bence (3) a Szentes ellen bizonyíthatott Fotó: Vidovics Ferenc
A Pécs és az OSC Újbuda az egymás elleni találkozónak köszönhetően már négy bajnokinál jár, és ehhez a két gárdához köthető öt serdülőjátékos idei debütálása is. A Pécsben Tóth András, Holl Gábor és Imre Kolos is játszott azon a meccsen, utóbbi ígéret ráadásul gólt is szerzett az OSC ellen, melyben Illés Huba is remekül szállt be. Az eddig hibátlan OSC-ben korábban Török Botond az UVSE ellen volt vízben, és lőtt gólt. Érdekesség, hogy Imre Kolos és Török Botond egyformán 2007. február elsején született, így az ob I-es évad legfiatalabb gólszerzője címéért jelenleg holtverseny zajlik, igaz, Török négy nappal korábban jegyezte a találatát. Haverkampf Bence a nyáron érkezett az FTC-hez a Spandauból, és már ő is kipróbálhatta magát az élvonalban a Szentes ellen, az első osztályba visszajutó KSI-ben pedig a három összecsapáson is játszó és egy gólt szerző Mérő Alex, valamint Nagy Zalán képviseli a serdülőket. Tóth András, Haverkampf, Mérő és Nagy Zalán egyébként tagjai voltak a nyáron U16-os világbajnokságot nyerő korosztályos válogatottnak, így minden bizonnyal ez a siker is közrejátszik a csatasorba állításukban, de abban sem kételkedhetünk, hogy a többiek is rászolgáltak a bizalomra. Mint ahogy az is valószínű, hogy az évad során még jó néhány fiatal jut el kitartó és alázatos munkájának köszönhetően az élvonalban való bemutatkozásig. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.