UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-11-02 14:36

Kosárlabda: változások az utánpótlás-válogatottak élén

A hét korosztályos kosárlabda-válogatottból hármat is új szövetségi edző irányít a jövőben – derül ki a magyar szövetség (MKOSZ) szerdai bejelentéséből.

A 2023-as évben mozgalmas nyár vár a kosaras utánpótlás-válogatottakra. Az U19-es fiúk például hazai rendezésű korosztályos világbajnokságon lépnek pályára Debrecenben, az esemény különösen nagy presztízzsel bír a világ kosárlabdázásában. Ezzel párhuzamosan a válogatottakat illetően komoly változásokat hozott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének legutóbbi elnökségi ülése. Az elnökség fiú- és leányvonalon is több változtatásról döntött a vezetőedzői posztokon – írja közleményében az MKOSZ.

Sztojan Ivkovics irányítja az U20-as férfiválogatottat Fotó: Girgász Péter / MKOSZ
Sztojan Ivkovics irányítja az U20-as férfiválogatottat Fotó: Girgász Péter / MKOSZ
A leányszakágban az U16-os korosztályban nincs változás, itt maradt Mészárosné Kovács Andrea a vezetőedző. Az U18-asokat továbbra is Völgyi Péter irányítja, ugyanakkor az U20-asok szakmai munkáját Tursics Krisztián veszi át Cziczás Lászlótól – mint ismert, utóbbi a Győr felnőttegyüttesének vezetőedzője lett a nyáron. Míg fiúfronton a tizenhat évesek válogatottját ezentúl is Faragó Péter irányítja, neki mentorként Váradi Attila segít a felkészülésben. Az U18-as válogatott vezetőedzője Szarvas Gábor lesz, szakmai támogatóként, mentorként Pór Péter segíti őt. Az U19-es fiúkra jövő nyáron hazai rendezésű világbajnokság vár, őket továbbra is Váradi Kornél irányítja. Az U20-as férfiak szakmai irányítását pedig a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitányára, Sztojan Ivkovicsra bízta az elnökség. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.