UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-02 18:50

Labdarúgás: hazai vereséggel is továbbjutott az MTK Budapest az ifi BL-ben

Bár hazai pályán egy góllal kikapott az izraeli Asdodtól, összesítésben 2–1-es sikerrel jutott az MTK Budapest U19-es labdarúgócsapata az UEFA Ifjúsági Liga harmadik, tavaszi fordulójába.

Az idegenbeli 2–0-s sikert követően az MTK Budapest u19-es labdarúgócsapata hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett az izraeli Asdodtól, így 2–1-es összesítéssel továbbjutott a sorozat harmadik fordulójába. Ez a bravúr korábban még egyetlen magyar együttesnek sem sikerült.

Az MTK Budapest U19-es csapata készülhet a tavaszra az ifi BL-ben Forrás: mtkbudapest.hu
Az MTK Budapest U19-es csapata készülhet a tavaszra az ifi BL-ben Forrás: mtkbudapest.hu
Az Izraelben elért sikert követően a kék-fehérek remek helyzetből várták a visszavágót. A budapesti találkozó első félidejében az MTK veszélyesebben játszott, mégis a vendégek szereztek vezetést védelmi hiba után – számol be az mlsz.hu. A fordulás után az izraeliek voltak jobbak, több nagy helyzetük is volt, de a Balogh Béla irányította magyar bajnok megőrizte összesítésbeli előnyét. A sorsoláson az MTK a csoportkör másodikjai közül kap ellenfelet a februári fordulóra. A lehetséges ellenfelek között az Ajax, a Borussia Dortmund, az Eintracht Frankfurt, az Inter, a Juventus, a Porto, a Salzburg és a Shakhtar Donetsk található. A mérkőzésről az NSO percről percre tudósítása ITT érhető el.

IFI BL, BAJNOKI ÁG, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ MTK BUDAPEST–ASDOD (izraeli) 0-1 (0-1) Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 400 néző. Vezette: Manuhosz (görög) MTK BUDAPEST: Csenterics – Varga D., Matvijiv, Vidnyánszky, Merényi – Szőke, Lépő – Horváth A. – Molnár Á., Barkóczi (Vasvári, 83.), Kovács M. Gólszerző: Juszupov (42.) Továbbjutott: az MTK, 2–1-gyel

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.