UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-11-03 20:29

Kézilabda: „Nagyon jól működő rendszer lehet” – Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője a központi kiválasztóról

Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője nyilatkozott a megújult rendszerben zajló akadémiai kiválasztóról, amely szerinte a korábbinál jobb és igazságosabb formát öltött.

A 2022/23-as évadban megújult módon rendezik az ifjú (2008-2009-es születésű) kézilabdázók kiválasztóit. Korábban valamennyi akadémia saját szervezésben, saját elvek alapján válogatott a jelentkező fiatalokból, idén azonban hosszas egyeztetések után a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ koordinálásával központi kiválasztókat rendeznek.

Mocsai Tamás Forrás: NEKA
Mocsai Tamás Forrás: NEKA
A támogatott műhelyek szakmai stábjai valamennyi helyszínen egységes szempontok és tematika szerint értékelik a 2008-2009-es születésű játékosokat, a végső kiválasztásnál pedig többek között figyelembe veszik azt is, hogy jelentkezésnél a gyerekek mely akadémiákat jelölték meg preferenciaként az erre a célra fejlesztett internetes regisztrációs felületen – írtuk korábban a NEKA közleménye alapján. A balatonbogláriak ügvezetője, Mocsai Tamás a központi kiválasztóval kapcsolatban nyilatkozott, amelyben elmondta: szerinte előrelépés történt, jobb, igazságosabb lett a kiválasztó menete. Az akadémiák egyenlő eséllyel válogathatnak a fiatalok közül, míg az ifjú kézisek is felállíthatják a sorrendet az egyesületek esetében, ami számukra is nagy segítséget jelent. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.