UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-03 14:54

Labdarúgás: sztárcsapatok fiataljai ellen készülhet az ifi BL-ben az MTK Budapest

Az MTK Budapest U19-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, Balogh Béla mellett két játékos, Csenterics Adrián és Horváth Artúr is nyilatkozott az Asdod ellen sikerrel megvívott ifi BL-párharc után az NSO Tv-nek.

Ahogyan tegnap beszámoltunk róla, az MTK Budapest U19-es csapata tavasszal is érdekelt lesz az ifjúsági BL-ben, ugyanis a fiatalok 2–1-es összesítéssel búcsúztatták a bajnoki ágon az izraeli Asdod csapatát. A továbbjutás után hárman is az NSO Tv kamerája elé álltak.

Óriási volt a fővárosi öröm a lefújást követően Forrás: sandorkaroly.hu
Óriási volt a fővárosi öröm a lefújást követően Forrás: sandorkaroly.hu
„A lefújás pillanata? Libabőr futkosott az egész testemen át. Nehéz szavakba önteni, hatalmas öröm, olyan érzés, amit a csapatból senki sem fog elfelejteni. Ezt nem lehet tovább ragozni” – próbálta átadni Csenterics Ádám, az MTK U19-es csapatának kapusa az érzést, hogy milyen történelmet írni. Horváth Artúr katarzist érzett, amikor lefújták a mérkőzést, s 2–1-es összesítéssel első magyar csapatként feljutottak az ifi BL főtáblájára. Ahol olyan csapatokat kaphatnak, mint a Juventus, az Inter vagy az Ajax. „Bármelyik jöhet, ezen csapatok között már igen kicsi a különbség, mindegyik nagyon jó erőkből áll. Várjuk őket!” – mondta a csapatkapitány. Balogh Béla vezetőedző szerint sem hangzik rosszul a felhozatal, kíváncsian várja, hogy mit kezdenek azzal a csapattal, amellyel összehozza őket a sorsolás. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.