UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-11-03 12:27

Röplabda: három győzelemmel és egy vereséggel kezdett az U16-os fiúválogatott az NB II-ben

A Kecskemét, a Nyíregyháza és a Gödöllő legyőzése után a legutóbbi játéknapon kikapott a Szolnoktól a Bodonyi Ákos vezette U16-os fiú röplabda-válogatott a felnőttharmadosztályban.

Nagyszerűen debütált az U16-os fiúválogatott a férfi NB II-es röplabdabajnokságban: a múlt szombati első találkozón Bodonyi Ákos tanítványai ötszettes, nagy csatában verték az éllovas Kecskemét gárdáját. Ezután vasárnap duplamérkőzéssel folytatta a korosztályos nemzeti együttes, és újabb győzelmeket aratott – a 2007-es és 2008-as születésű fiúk előbb a Nyíregyháza ellen nyertek 3:1-re, majd a Gödöllőt is hasonló arányban múlták felül.

Forrás: MRSZ
Forrás: MRSZ
„A második játékrészben nem tudtunk megfelelően összpontosítani, ellenben a mérkőzés többi részében sikerült a megbeszélt taktikai irányelveknek megfelelően játszani. Rendkívül hasznos mérkőzések vannak a hátunk mögött. Gratulálok a csapatomnak a megfelelő mentális hozzáállásért! Hajrá Magyarország!" – értékelt Bodonyi Ákos a Gödöllő elleni sikert követően az MRSZ közösségi oldalán. Végül szerdán délután a Szolnokkal szemben zárult a négymeccses széria, ezúttal viszont a válogatott nem bírt ellenfelével, négy játszmában vereséget szenvedett. Valamennyi mérkőzést Dabason játszották. A 3/1-es mérleggel az U16-os fiúk jelenleg a negyedik helyen állnak a felnőttharmadvonal tízcsapatos mezőnyében.

AZ U16-OS FIÚVÁLOGATOTT KERETE: Csepcsényi Máté, Pongó Zalán, Dobos Bertalan, Molnár Tamás, Péter Arnold, Fitor Patrick, Németh Áron, Orosz Péter, Sturm Levente, Szepesi Máté, Héninger Péter, Hegedűs Roland, Cserép Tamás. Szövetségi edző: Bodonyi Ákos

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.