UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-11-05 21:10

Kézilabda: Császár Gábor vezetésével hosszú távon építkezne a Cegléd

Szakmai igazgatóként a korábbi sokszoros válogatott klasszis, Császár Gábor vette át a nyáron a HÉP-Cegléd kézilabda-szakosztályának irányítását, és az NB I-es felnőtt férficsapat mellett a helyi utánpótlás irányításáért is felel. Utóbbiról kérdeztük a sárga-kékek új szakvezetőjét.

Az elmúlt nyáron több szempontból új időszámítás kezdődött a HÉP-Cegléd háza táján. A klub felnőtt férficsapata ismét feljutott az élvonalba, míg a szakmai irányításért ezentúl a játékos-pályafutását tavssszal befejező, 247-szeres magyar válogatott Császár Gábor felel, aki szakmai igazgatóként az első csapat irányítása mellett – hosszú távon – az utánpótlásban is szeretne változásokat eszközölni.

Forrás: HEP-Cegléd
Forrás: HEP-Cegléd
„Még az elején járunk annak a hosszú útnak, amibe belevágtunk. Az elmúlt évek nehézségei után kezd stabilizálódni a helyzet a klubnál – kezdte Császár az Utánpótlássportnak. – Éppen ezért most lehet elkezdeni építkezni, ehhez pedig az alapvető bázist az utánpótlás jelenti. Rengeteg gyereket foglalkoztatunk, de az a célunk, hogy még ennél is többen legyenek. Szerencsére nagyon népszerű itt a kézilabda, és a következő lépcsőfok megugrásában sokat jelenthet majd, hogy nemsokára elkészül az új sportcsarnok. Ami önmagában hatalmas előrelépést jelentene, hiszen az új létesítményben két terem lesz egymás mellett. A felnőttcsapat és a különböző korosztályos együttesek edzései párhuzamosan mehetnek, méghozzá első osztályú körülmények között. Nagyon várjuk már, hogy beköltözhessünk, elvileg már csak néhány hónap kell hozzá, hogy birtokba vehessük." A legtehetségesebb fiatalok már a Nagy Károly vezette első csapattal készülhetnek, illetve a korábbi klasszis irányító Császártól is tanulhatnak az egyéni képzéseken. A 38 éves szakember – játékoskarrierje utolsó éveiben – Svájcban, a Zürich és Schaffhausen csapatánál is dolgozott edzőként. „Akadnak ígéretes fiataljaink szép számmal, fényes jövő állhat előttük, de erről még korai beszélni. A legfontosabb, hogy élvezzék a kézilabdát, hadd bontakozzon ki a tehetségük – mondta a szakmai igazgató. – A jó alapok adottak, ami abszolút örömteli, én is nagyon szívesen nyúlok tehetséges fiatalokhoz, akár a felnőttcsapat háza táján, hiszen övék a jövő, de az első osztály újoncaként persze nem vagyunk könnyű helyzetben, mivel a bennmaradás szempontjából az eredményeket is szem előtt kell tartanunk. Mindenesetre az utánpótláskorúakkal közül egyre többen a felnőttekkel készülnek, ami mindenképpen pozitív. Anno Dunaújvárosban én is így kezdtem, bedobtak a mélyvízbe, eleinte nehéz feladat volt, de megálltuk a helyünket, majd fejlődtünk lépésről lépésre." További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.