UtánpótlásSport
2023. március 30.
  • instagram
IFJÚSÁGI TORNÁSZ-VILÁGBAJNOKSÁG, ANTALYA
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-11-05 11:15

Tájékozódási futás: Bujdosó Zoltán junior-világbajnok!

Bujdosó Zoltán aranyérmet nyert a tájékozódási futók portugáliai junior-világbajnokságán; ez a bravúr a férfiak között legutóbb 26 évvel ezelőtt sikerült magyar versenyzőnek.

A 20 éves Bujdosó Zoltán nagyszerű versenyzéssel aranyérmet nyert a tájékozódási futók Aguiar da Beirában zajló junior-világbajnokságán – számol be a hazai szövetség honlapja.

Bujdosó Zoltán junior-világbajnok lett Portugáliában Fotó: Susana Luzir/JWOC 2022
Bujdosó Zoltán junior-világbajnok lett Portugáliában Fotó: Susana Luzir/JWOC 2022
A portugáliai eseménnyel kapcsolatban a juniorok szövetségi kapitánya, Zsigmond-Heinczinger Száva arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Portótól mintegy száz kilométerre lévő helyszínre az erdei versenyszámokra tért vissza a mezőny, mert az eredeti, júliusi időpontban a nagy hőség miatt a hatóságok az ország összes erdejét lezárták, így akkor csak a sprintszámokat lehetett megrendezni. A pénteki középtávú versenyen a Tabáni Spartacus SKE fiatalja, Bujdosó Zoltán az első rádiós ponton majdnem egy perccel vezetett, majd a célba érkezéskor is megmaradt az előnye. A később indulók közül a vetélytársak csak megközelíteni tudták a magyar fiatal eredményét, a svéd Edvin Nilsson a második, a finn Touko Seppa a harmadik lett. Bujdosó előtt csak két magyar érdemelt ki junior-világbajnoki címet: Gárdonyi Csilla 2018-ban, Domonyik Gábor pedig 1995-ben és 1996-ban. A női mezőnyben sem sokon múlott a magyar érem, hiszen Máramarosi Rita az előkelő negyedik helyen zárt. Itt a svéd Hanna Lundberg nyert. További hírek TÁJÉKOZÓDÁSI FUTÁSBAN a sportági aloldalunkon.