UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-11-06 12:29

Atlétika: elindult a Docler-Ikarus tehetséggondozó program

A Gattyán György által tulajdonolt Docler Holding támogatásával az Ikarus BSE szakosztálya tehetséggondozó programot indított, melynek keretében kiemelten segíti a klub 15 ígéretes fiatal atlétáját.

„Fontosak számunkra a szinergiák, amelyek közül az egyik ilyen példaértékű kapcsolat az Ikarus BSE atlétika-szakosztályával immáron tíz esztendeje meglévő együttműködésünk”fogalmazott pénteken délután a Docler Holding budapesti irodaházában Nemes Tamás, a vállalat kommunikációs és CSR igazgatója abból az alkalomból, hogy az Ikarus szakosztályának vezetőivel közösen hivatalos formában is bejelentették: 2022. november 1-től elindult a Docler-Ikarus tehetséggondozó program. Ennek keretein belül, az Atlétikai Reménységekért Alapítványon keresztül 15 tehetséges sportoló kap a felkészüléséhez támogatást.

Forrás: Ikarus BSE atlétika-szakosztálya
Forrás: Ikarus BSE atlétika-szakosztálya
A szakosztály részéről id. Tomhauser István mesélt egy történetet a Docler Holding alapító-tulajdonosáról, az egykoron nála sportoló Gattyán Györgyről, akinek valóban szívügye az Ikarus BSE atlétika-szakosztálya, ezért is gondolja úgy, hogy az itt kapok értékeket valahogy viszonozni szeretné. Majd Amler Zoltán szakosztályvezető is megköszönte a támogatást. „A program elindításához két fontos tényező adja az alapot: az alázatos, tehetséges, az Ikarus-családban fontos szerepet betöltő sportolók, és természetesen a Docler Holding, amellyel közös hiszünk abban, hogy sok szép eredménynek örülhetünk a jövőben is.” A sportolók nevében szót kért Takács Gergő, az idei nyáron 400 méter gáton ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmet nyert. „Hálásak vagyunk a Doclernek, hogy hosszú ideje támogatja a szakosztályunkat, ezáltal bennünket, ezt a tehetséggondozó programot. Köszönjük a bizalmat, amelyet a jövőben is igyekszünk meghálálni!”

A Docler-Ikarus Tehetséggondozó program atlétái: Wagner-Gyürkés Viktória (1992) – edzője: Babinyecz József Pap Márk (2002) – edzője: ifj. Tomhauser István Rapai Fanni (2000) – edzője: ifj. Tomhauser István Horváth Csaba (1997) – edzője: Kőrös András Kovács Noel (1999) – edzője: Kovács Gyula Kovács László (2000) – edzője: Kovács Gyula Polyák Zoltán (2003) – edzője: ifj. Tomhauser István Molnár Csaba (2004) – edzője: Budai Tamás Takács Gergő (2005) – edzője: ifj. Tomhauser István Auer Péter (2006) – edzője: ifj. Tomhauser István Solymári Máté (2006) – edzője: id. Tomhauser István Papp Zsófia (2006) – edzője: Kőrös András, ifj. Tomhauser István Petró Ádám (2007) – edzője: id. Tomhauser István Molnár Ádám (2007) – edzője: Kőrös András Táborszki Bálint (2007) – edzője: Kőrös András

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.