UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-11-07 19:47

Ökölvívás: négy napon át küzdöttek a csepeli összevont utánpótlás ob-n a fiatalok

Csütörtöktől vasárnapig rendezték meg Csepelen az összevont utánpótlás ökölvívó országos bajnokságot, amelyen a legjobb hazai U12-es, serdülő és juniorversenyzők mérték össze a tudásukat.

Az idei utolsó hazai kiemelt korosztályos ökölvívó-eseményt rendezték meg Csepelen: november 3-6. között az U12-es, a serdülő és a juniorkorosztály legjobbjai találkoztak az eredetileg kijelölt helyszín (Laurencz László Sportcsarnok) szomszédságában, a Nagy Imre ÁMK Sportcsarnokban. Az esemény múlt csütörtök délután a megnyitóval kezdődött, majd ringbe is szálltak az első bokszolók.

Csattantak a pofonok Csepelen a múlt hét második felében Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Csattantak a pofonok Csepelen a múlt hét második felében Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A viadalon hetven klub 350 fiatalja indult el, ami a májusi Magyar-kupához képest – amin ugyanezek a korosztályok vettek részt – 75-tel több; nagy létszámú mezőny gyűlt össze. A legtöbb fiatal (33) a rendező Csepeli Szabadidő SE-Halker Király Team színeiben lépett ringbe, de a Kőbánya SC, a KSI (17-17) és a Felcsúti Ökölvívó Sportklub (16) bunyósai is szép számmal képviseltették magukat. A legeredményesebbek végül a házigazda csepeliek lettek, majdnem kétszer annyi pontot szerezve, mint a második felcsútiak; a dobogó harmadik fokára a fővárosi KSI-sek verekedték fel magukat. A válogatottban is szereplő serdülők és juniorok idén Európa-bajnokságon is szerepeltek: az ezeken érmet szerző négy ökölvívó (a fiatalabbaknál ezüstérmes Körömi Ábel, a bronzérmes Kapcsos Vivien és Tószegi Ferenc, az idősebbeknél pedig az aranyérmes Nileborg Krisztián) a várakozásoknak megfelelően diadalmaskodott a csepeli viadalon, és persze rajtuk kívül is számos remek teljesítményt figyelhetett a közönség. A részletes eredmények elérhetők a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook-oldalán. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.