UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 2.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel

2022-11-08 12:56

Budapesti pályázat: fókuszban a gyermekvédelem

Gyermekvédelmi pályázatot írt ki a Fővárosi Önkormányzat budapesti székhelyű sportszervezetek számára. A pályázat célja, olyan komplex program megvalósítása, amelynek gyakorlati eredményei akár hosszú távon beépíthetők az egyesületek tevékenységébe.

A pilot projekt keretében a – pályázaton nyertes – sportszervezet a megalkotott programjának segítségével szabadon választható partner támogatásával valósíthatja meg egy-egy csapat vagy több egyéni sportoló fejlesztését. A szabadon választható partner olyan szervezetet jelent, amely az alapszabályában vagy az alapító okiratában foglaltak szerint gyermekekkel kapcsolatos oktatási, nevelési, ellátási, szociológiai vagy kutatási tevékenységet végez. aktív gyermekvédelem_fotóA projektre szánt egy éves időkeretben (2023. január 1.–december 31.) megvalósíthatók például: coaching programok, tréningek, workshopok, terápiás foglalkozások, szociológiai kutatások, gyermekvédelemmel kapcsolatos oktatások, nemzetközi gyermekvédelmi gyakorlatok meghonosítása, krízisközpont kialakítása, gyermekvédelmi jelzőrendszer megalkotása, etikai kódex megalkotása, felfrissítése. Az iránymutatásként szolgáló listában csak néhány elem szerepel a számos lehetőség közül, amelyeket befogad a Fővárosi Önkormányzat a pályázat keretében. Az projekt esztendejében a Fővárosi Önkormányzat Sport Osztályának munkatársai figyelemmel kísérik a célcsoport tagjainak esetleges változásait, a jó gyakorlatok megvalósításának módját, feltérképezik a megfogalmazódó igényeket, a program végén pedig összegzik a – beszámolókból és folyamatos nyomon követésből származó – tapasztalatokat, levonják a gyermekvédelem további fejlesztéséhez szükséges konklúziókat. Tekintettel a pályázati cél pilot projekt jellegére egyetlen nyertest hirdetnek, aki 4.050.000 forintos támogatást kap a program megvalósítására. A Fővárosi Önkormányzat Sport Osztálya személyes leadás esetén 2022. november 24-ig várja a pályázatokat, míg postai úton a 2022. november 21-ig feladott pályázatokat fogadja be. Pályázati felhívás és kapcsolódó dokumentumok ITT.