UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-11-08 13:57

Cselgáncs: Sipőcz Richárdnak végre jól jött ki a lépés a Grand Slamen

Egy héttel az U23-as Európa-bajnoki aranyérem megszerzése után a 21 éves cselgáncsozó, Sipőcz Richárd újabb nagy sikert könyvelhetett el: a Bakuban rendezett felnőtt Grand Slamen harmadik lett, ezzel első érmét nyerte GS-viadalon.

Október végén Szarajevóban ellenállhatatlan formában dzsúdózva ünnepelhetett U23-as Európa-bajnoki címet Sipőcz Richárd, aki ezzel a harmadik Eb-aranyát nyerte ebben a korosztályban, míg összességében a hetedik kontinensbajnoki címét zsebelte a különböző utánpótlás-kategóriákban. A Széchenyi Egyetem SE 21 éves, nehézsúlyú versenyzője az elmúlt hét végén hasonlóan jól folytatta, ezúttal már a felnőttek mezőnyében a bakui Grand Slam-viadalon. Gyimes Nikolett tanítványa három győzelemmel és egy vereséggel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Korábban már több alkalommal is pontszerzőként zárt, ám az éremszerzés először sikerült neki.

Sipőcz Richárd Forrás: IJF
Sipőcz Richárd Forrás: IJF
„Szerencsére ezúttal végre jól kijött a lépés, remek formában érzem magam, lendületben vagyok, szeretném hasonlóan folytatni az olimpiai kvalifikációs időszakot, hiszen nagyon fontos gyűjtögetni a pontokat" – mondta Sipőcz az Utánpótlássportnak. A győriek reménysége a bakui bronznak köszönhetően négy helyet lépett előre a világranglistán, ezzel jelenleg a 19. helyen áll. Sipőcz elmondta, szombaton (november 12.) már újabb kiemelt verseny rá, a franciaországi vegyes felnőtt csapat Európa-bajnokságra utazik a magyar válogatott tagjaként. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.