UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-08 16:42

Labdarúgás: az Ajax ellen készülhet az MTK Budapest az ifi BL-ben

Az MTK Budapest U19-es labdarúgó-együttese a holland Ajax ellen játszik az UEFA Ifjúsági Liga legjobb 32 csapata között.

Kedden kisorsolták az ifi BL néven is ismert UEFA Ifjúsági Liga legjobb 16 közé jutásért rendezett playoffkörének párosítását – adja hírül az NSO.

Az Ajax ellen készülhet az MTK Budapest ifi BL-ben Fotó: Árvai Károly
Az Ajax ellen készülhet az MTK Budapest ifi BL-ben Fotó: Árvai Károly

A selejtezőben a lett Jelgavát és az izraeli Asdodot búcsúztató MTK Budapest az úgynevezett BL-ág (a felnőtt BL-ben csoportkörös klubok csapatai) második helyezettjei közül kaphatott ellenfelet és noha az Inter-Juventus-Dortmund hármast elkerülte a kék-fehér gárda, a holland Ajax személyében így is bivalyerős ellenfelet kapott Balogh Béla alakulata.

Az egy mérkőzéses párharcot február 7-én vagy 8-án rendezik a Hidegkuti Nándor Stadionban. A győztes bejut a nyolcaddöntőbe, melyben olyan csapatokkal küzdhet meg, mint a Real Madrid, Manchester City, a PSG, a Milan, az FC Barcelona, az Atlético Madrid, a Liverpool vagy a Sporting CP.

További párharcok Young Boys (svájci)–Salzburg (osztrák) AZ Alkmaar (holland)–Eintracht Frankfurt (német) Ruh Lviv (ukrán)–Internazionale (olasz) Hajduk Split (horvát)–Sahtar Doneck (ukrán) Hibernian (skót)–Borussia Dortmund (német) Panathinaikosz (görög)–FC Porto (portugál) Genk (belga)–Juventus (olasz)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.