UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-08 09:01

Labdarúgás: nyolcszáz felett a fiatalok játékperce az NB I 14. fordulójában

A labdarúgó NB I 14. fordulójában összesen 808 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; tíz klubban 16 ifjonc bizonyíthatott.

A labdarúgó NB I 14. fordulója után, szokásunkhoz híven összegyűjtöttük, mely 2002-es vagy annál fiatalabb magyar futballisták kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük: 16 játékos felelt meg az említett kritériumnak, teljesítményüket az InStat Scout adatelemző segítségével vizsgáltuk. A forduló szombat délutáni nyitómérkőzésén, a Mezőkövesd–Kecskemét bajnokin (2–1) a hazaiaknál Kállai Kevin jobbhátvédként végigjátszotta a bajnokit. Játéka nem volt kiegyensúlyozott: bár kilenc labdát szerzett, három sikeres szerelése és két jó csele volt, párharcait 53 százalékban nyerte meg, 66 százalékos hatékonysággal passzolt, hat labdát veszített, valamint öngólt fejelt. A kecskemétieknél Katona Bálint ezúttal haloványabban teljesített, párharcainak csupán 24 százalékát nyerte meg, tíz labdát adott el, hat cseléből egy volt sikeres, három lövéséből egy talált kaput, míg passzainak 90 százaléka talált társat. A Puskás Akadémia és a Kisvárda rangadóján (0–1) Gruber Zsombor először kapott lehetőséget kezdőként bajnokin, Sahab Zahedi mögött, a tízes posztján szerepelt. Tizenkét támadópárharca felét nyerte meg, egy kaput nem találó lövése, egy kulcspassza, valamint négy jó csele volt, passzainak 64 százaléka volt pontos.

Szalay Szabolcs győztes gólt ünnepelhetett az Újpest ellen Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Szalay Szabolcs győztes gólt ünnepelhetett az Újpest ellen Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
A ZTE FC és az Újpest összecsapásán (1–0) a kezdő tizenegybe jelölt Szalay Szabolcs találata döntött, a középpályásként bevetett játékos pályafutása első győztes gólját szerezte az NB I-ben, így aligha zavarja, hogy párharcainak a felét nyerte meg, nem szerzett labdát, valamint hogy labdáinak csak a kétharmada volt pontos. Kovács Barnabást ugyan becserélték, játékpercei száma nem nőtt: hatvan másodpercnél kevesebbet töltött a ZTE Aréna gyepén. A liláknál Szabó Bálint jobbhátvédként kezdett, a neki jutott 72 percben három labdát szerzett, hetet adott el, 81 százalékos pontossággal passzolt, két beadása után egyszer sem talált társat a labda, tíz párharcából négyet nyert meg, valamint egy sikeres szerelése volt. A Vasas–Debrecen bajnokin (0–3) a hazaiaknál a belső védő Iyinbor Patrick végigjátszotta a meccset, 95 százalékos hatékonysággal passzolt, párharcainak 68 százalékát nyerte meg, hat labdát szerzett, egy sikeres szerelése volt, a saját térfelén két labdát adott el. A vendégeknél Horváth Krisztofer kilenc percet kapott csereként, a támadó középpályásnak egy lövése volt. A Paks és a Bp. Honvéd találkozóján (5–0) hárman is csereként szálltak be a hazaiakhoz: Gyurkits Gergő bal oldali szélsőt, Debreceni Zalán balhátvédet, Volter Patrik pedig középpályást játszott – megemlítendő, hogy Gyurkits gólpasszt adott, bal oldali szögletet követően fejelt a kapuba a csapat ötödik gólját szerző Varga Barnabás. A kispestieknél kezdőként lépett pályára Szabó Alex, Kerezsi Zalán és Kocsis Dominik is, Keresztes Noel pedig csereként kapott lehetőséget a fiaskóval végződő összecsapáson. A Mol Fehérvár és a Ferencváros rangadóján (2–2) a hazaiak a meccs hajrájában vetették be Szendrei Ákost, aki a pályán élhette át csapata egyenlítését.

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 2022–2023-AS ÉVADÁNAK 14. FORDULÓJÁBAN: Csapatonként Bp. Honvéd: 92+77+45+24=238 perc Mezőkövesd: 96 perc Vasas: 93 perc Kecskemét: 88 perc Paks: 31+31+14=76 perc Újpest: 72 perc Puskás Akadémia: 66 perc ZTE: 60+0=60 perc Mol Fehérvár: 10 perc Debrecen: 9 perc Játékosonként Kállai Kevin (Mezőkövesd): 96 perc Iyinbor Patrick (Vasas): 93 perc Szabó Alex (Bp. Honvéd): 92 perc Katona Bálint (Kecskemét): 88 perc Kocsis Domink (Bp. Honvéd): 77 perc Szabó Bálint (Újpest): 72 perc Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 66 perc Szalay Szabolcs (ZTE): 60 perc Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd): 45 perc Gyurkits Gergő (Paks): 31 perc Debreceni Zalán (Paks): 31 perc Keresztes Noel (Bp. Honvéd): 24 perc Volter Patrik (Paks): 14 perc Szendrei Ákos (Mol Fehérvár): 10 perc Horváth Krisztofer: 9 perc Kovács Barnabás (ZTE FC): 0 perc ÖSSZESEN: 808 perc

  További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.