UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

Szalai Péter élen jár a gólszerzésben a KSI-ben Forrás: vlv.hu
2022-11-10 19:38

Három csapat még hibátlan a fiú ifibajnokságban

A KSI, a BVSC-Zugló és a Szeged is remekül rajtolt a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokságban; ez a három együttes hét forduló után még hibátlan a pontvadászatban.

Hét forduló telt el a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság alapszakaszában, melynek A1 jelű csoportjában már több remek színvonalú, kiélezett mérkőzést láthattunk.


Szalai Péter élen jár a gólszerzésben a KSI-ben Forrás: vlv.hu

A bajnokságban eddig három csapat teljesítménye százszázalékos: mindegyik meccsét megnyerte a Szeged, a BVSC-Zugló és a KSI is. Az ob I-ben is szinte az ifigárdával induló KSI a mutatók terén kiemelkedik a mezőnyből, hiszen a

111 lőtt gólja a legtöbb, a 38 kapott gólja pedig a legkevesebb a bajnokságban 

– igaz, többnyire a tabella második felében található együttesekből kapott eddig ellenfelet.

A 111 lőtt gólból 32-t Szalai Péter vállalt magára, nála csak a szegedi Leinweber Olivér szerzett többet, 36-ot. A tavaly serdülőbajnokságot nyert Szeged teljesítménye azért is külön dicséretes, mert a csapatnak nincs 2004-es születésű, azaz a bajnokságban legidősebbként szerepeltethető játékosa.

Jól kezdett a Vasas és a az UVSE,  mindkét gárda csak egyetlen vereséget könyvelhetett el eddig, a Szentes és a főként fiatalabbakkal felálló Szolnok pedig még nem tudott pontot szerezni.

Több kapus is nagyszerűen védett az elmúlt összecsapásokon. Például a hazai szövetség adatbázisa szerint a szegedi Gyovai János a 63, míg az UVSE kapuját őrző Csiszer Vince a 61%-át hárította a lövéseknek. A bajnokság vasárnap újabb fordulóval folytatódik. A kínálatban izgalmasnak ígérkezik a Pécs–BVSC vagy a Vasas–UVSE találkozó is.

Az ifjúsági bajnokság tabellája és részletes eredménysora ITT érhető el.